Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Το δευτερογενές σκάνδαλο

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ - kathimerini.gr

Μαζί με το μεγάλο σκάνδαλο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης –που δεν ερευνά ούτε η σημερινή Βουλή– ξετυλίγεται μπροστά μας ένα άλλο πολύ πιο επικίνδυνο. Είναι το σκάνδαλο της φθοράς των θεσμών και της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου. Με δηλώσεις, πράξεις και παραλείψεις το, κατά Βαρουφάκη, αριστερό τσούρμο δεν σπιλώνει απλώς ανθρώπους. Σπιλώνει την ίδια τη Δημοκρατία.

Οι πολλές παρατυπίες στην υπόθεση που έφτασε στη Βουλή κάνουν τον κυβερνητικό βούρκο πιο σκοτεινό, πιο επίφοβο. Από τον αναπλ. υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος εκ του νόμου δεν πρέπει να γνωρίζει την υπόθεση, αλλά μιλάει συχνά με την αρμόδια εισαγγελέα και αποφαίνεται ότι είναι το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», μέχρι τη «θεσμικά ανεπίτρεπτη» παρέμβαση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού (όπως λέει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων) και μέχρι την εκ των υστέρων προστασία των ανώνυμων μαρτύρων (όταν η δικογραφία πήγε στη Βουλή), όλα δείχνουν μια άτεχνη συνωμοσία για αμαύρωση των πολιτικών αντιπάλων και μαζί με αυτούς κάποιους που απλώς τους παίρνει η μπάλα.

Το χειρότερο όλων είναι ο πάτος, στον οποίο αυτή η Αριστερά σέρνει τη χώρα. Το δεύτερο χειρότερο είναι ότι προσπαθεί να αναστήσει το δόγμα ότι η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται απλώς σε «λαδώματα» ορισμένων πολιτικών και όχι σε κάποιες πολιτικές που ασκήθηκαν, προς όφελος δήθεν του λαού με στόχο την επανεκλογή των κυβερνώντων και –γιατί όχι;– να μην ασχολείται ουδείς με πιθανά «λαδώματα». Ακούσαμε για παράδειγμα τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου να λέει ότι τρεις ήταν οι πυλώνες της ελληνικής χρεοκοπίας: οι δαπάνες για φάρμακα, για κατασκευές και για τα εξοπλιστικά. Και το ασφαλιστικό σύστημα; Τα 120 δισ. με τα οποία ο κρατικός προϋπολογισμός χρηματοδότησε τα Ταμεία την περίοδο 2001-2009, δεν συνετέλεσαν στη χρεοκοπία;

Μην παρεξηγηθούμε: Και διαπλοκή υπήρξε και διαφθορά. Αλλά τα πολλά που έφαγαν οι λίγοι ήταν λιγότερα από τα λίγα που έφαγαν οι πολλοί. Να συμφωνήσουμε ότι το πολιτικό σύστημα μοίραζε από λίγα σε πολλούς για να μπορούν να τρώνε ανεμπόδιστα τα πολλά οι λίγοι; Ας το συμφωνήσουμε με πολλούς αστερίσκους. Στη χρεοκοπία, όμως, μετράει η τελική σούμα. Ακόμη κι αν με ένα μαγικό τρόπο επέστρεφαν οι μίζες στα δημόσια ταμεία, η χώρα θα ήταν πάλι σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν όσοι έβαλαν βαθιά το δάχτυλο στο μέλι. Οχι όμως με κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων, όπως γίνεται με την υπόθεση Novartis, ούτε αποσιωπώντας τα πραγματικά αίτια της χρεοκοπίας. Γι’ αυτό ξαναρωτάμε: με το πραγματικό σκάνδαλο της εκρηκτικής αύξησης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009 θα ασχοληθεί κανείς;

8 σχόλια:

  1. Επιασαν με την γιδα στην πλατη τα φιλαρακια(συζυγος πρωην γραμματεας του πρωην ΥΠΟΙΚ Παπακωνσταντινου!)του Πασχου και σκουζει!Ας τους πιανατε εσεις ......σωστα Πασχο μου αλλα που να προλαβετε να ......αυτοπιαστειτε απο την μασα! Αλλο η αντιθεση μας με ΓΥΦΤΟΜΥ/συμβασεις 1600=0€ και αλλο το να κανουμε το ασπρο μαυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που αγανάχτησαν οι Ελληνες, γιατί διεπίστωσαν ότι όσο αυτοί τρώγανε με κουταλάκι υπήρξαν άλλοι που έτρωγαν με φορτηγίδα. Αλλά δεν σκεφτηκαν ότι ο λόγος που έτρωγαν οι πολλοί τα λίγα ήταν ακριβώς για να είναι απασχολημενοι και να μην ενδιαφέρονται - βλέπουν αυτούς τους λίγους που έτρωγαν τα πολλά, μέχρι που έμειναν με το κουταλάκι στο χέρι και έστρεψαν το βλέμα τους λίγο πιο μακριά στον ορίζοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο που ο πολιτης πληρωσε πολυ ακριβα το κουταλακι ενω τα καλληταρια του Πασχου συνεχισαν τις φορτηγιδες! Τωρα ηρθε η ωρα της τιμωριας ελπιζω!

      Διαγραφή
    2. 10.43 είσαι ο ......Πάγκακος ?

      Διαγραφή
    3. Ναι , βγάλτε τώρα συμψηφιστικές ιστορίες ......να γλυτώσουμε και τα γαλαζοπράσινα λαμόγια! Να βγάλουμε αν είναι και τον Άκη έξω ,γιατί δηλαδή να την πληρώσει ΜΟΝΟ αυτός; Ας σοβαρευτούμε λέω εγώ , κατά του ΞανθοΜαδούρο , του Βαρδατρόμπα, του Γεωργακοπουλέσκου ΝΑΙ ! Κατά των 1600 = 0 ευρώ ΝΑΙ! Αλλά όχι τυφλή αντιπολίτευση ! Σκάνδαλο Novartis υπάρχει, πολλοί από αυτούς που κατηγορούνται ενέχονται (το ποιοι ας το αποφασίσει η Δικαιοσύνη!) , πολλοί από αυτούς που ενέχονται ΔΕΝ κατηγορούνται δυστυχώς και βέβαια και ο κλάδος μας έχει σοβαρό θέμα ~! Για αυτό όταν βλέπω κάτι Φαρισαίους 55+ που μιλούν για .....ήθος ψέγοντας τους νέους γιατρούς που λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, τους ......ξ....ωαπό πάνω μέχρι κάτω! Διότι πέραν του ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς τα ΚΑΡΑΕΠΑΙΡΝΑΝ (4300 μόνο από την Novartis !) και οι υπόλοιποι συγκαλυπταν ! Και σήμερα τα νέα παιδιά φεύγουν στην άλλη άκρη του Κόσμου ή παρακαλούν τους δουλέμπορους του χρΕΟΠΥΥ για μια γυφτοσύμβαση της πείνας !

      Διαγραφή
  3. Ποιο είναι το πραγματικό αίτιο της έκρηξης της φαρμακευτικής δαπάνης Πάσχο μου; Για δώσε μας μια ιδέα ; Και που έγκειται η παραβίαση του Συντάγματος ? Μωρέ καλά που μπλέχτηκε το FBI διότι από την Μαφία σας ποτέ τίποτα δεν θα ακουγόταν όπως όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσαν οι φίλοι σου ομορφα και......Συνταγματικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ το ΜΟΝΟ κουφό που βλέπω είναι έναν πρώην πρωθυπουργό να μηνύει.....πρωθυπουργό (παγκόσμια πατέντα!) , εισαγγελείς (αν είναι .....δυνατόν!!!) και να απειλεί ευθέως ......μάρτυρες !!!!! Νομίζω ότι η γαλαζοπράσινη συμμορία ΕΝΤΡΟΜΗ έχει ξεφύγει με κορυφαίο τον ......γαβγΆδωνι με την 1000% συμπεριφορά ενόχου ! Να ξεβρωμίσει ο τόπος να διερευνηθούν μέχρι τελικής πτώσης ! Η κυβέρηση όμως να σοβαρευτεί! Επειδή έπεφτε πολύ μάσα στην Υγεία δεν θα επιβάλλει ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ στον τίμιο ιατρό με συμβάσεις πείνας και απόλυτου εξευτελισμού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρειάζεται να μιλήσεις με την εισαγγελέα για να καταλάβεις ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους? Α ρε νούμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή