Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Χωρίς γιατρούς Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Όλα τα στοιχεία


Παρασκευή 16 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αδειάζουν οι βασικές δημόσιες μονάδες από γιατρούς, καθώς προσλήψεις δε γίνονται παρά υποχρεωτικές μετακινήσεις.

Υποχρεωτικές μετακινήσεις προκειμένου να καλυφθούν άρον άρον τα κενά. Άλλωστε οι γιατροί το τελευταίο διάστημα δε φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν σε ένα σύστημα το οποίο δε διαθέτει πόρους.
Κέντρα Υγείας απογυμνωμένα

Τα Κέντρα Υγείας στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν απογυμνωθεί από ιατρικό προσωπικό. Στις περιοχές μάλιστα όπου δεν υπάρχει κοντά νοσοκομείο, οι γιατροί τρέχουν και δε φθάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Και μάλιστα σαν να μη έφθαναν όλα αυτά έχουν ξεκινήσει και οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας προς τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) προκειμένου να μην …εκτεθεί η κυβέρνηση που εδώ και καιρό διαφημίζει τις νέες Μονάδες και τις εγκαινιάζει κιόλας. Διαβάστε ΕΔΩ για τις μετακινήσεις με το έτσι θέλω: «Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος»

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης που είναι το μοναδικό στην πόλη, κινδυνεύει να σταματήσει τη 24ωρη λειτουργία του που γίνεται καθαρά χάρη στις αυτοθυσίες του προσωπικού, επειδή δε διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό γιατρών.
ΕΟΠΥΥ χωρίς οικογενειακούς γιατρούς

Μπορεί ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού να διαφημίστηκε δεόντως, στην πράξη όμως κόλλησε και όπως φαίνεται θα μείνει στα χαρτιά εάν τουλάχιστον δεν αλλάξουν οι προτεινόμενες συμβάσεις.

Οι ιδιώτες γιατροί είπαν όχι στην πρόταση του ΕΟΠΥΥ να συμβληθούν για να γίνουν οικογενειακοί γιατροί δεδομένου ότι οι αμοιβές ήταν …ανύπαρκτες, ενώ υπήρχε και δέσμευση ωραρίου στο ιδιωτικό τους ιατρείο από τον Οργανισμό. Δεν είναι τυχαίο πως κοντά στο 30% ήταν οι δηλώσεις συμμετοχής με βάση της πληροφορίες του HealthReport.gr. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά: «Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες»

Γι αυτό άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, σκέφτεται να τροποποιήσει κάπως τις προτεινόμενες συμβάσεις μήπως και γίνουν …ελκυστικές.
ΤΟΜΥ για γέλια και για …κλάματα

Οι περιβόητες Τοπικές Μονάδες Υγείας γνωστές ως ΤΟΜΥ, μπορεί να «πλασαρίστηκαν» ως κάτι μοναδικό και πρωτοπόρο, αλλά ακόμη και τα πρωτοπόρα θέλουν το …γιατρό τους.

Και μπορεί να γίνονται εγκαίνια ανά την Ελλάδα από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά το προσωπικό είναι συνήθως μεταφερόμενο από τα Κέντρα Υγείας ή άλλες Μονάδες.

Εξάλλου οι γιατροί γύρισαν την πλάτη και στις ΤΟΜΥ λόγω του αβέβαιης επαγγελματικής προοπτικής αφού οι συμβάσεις ήταν για δύο χρόνια με την πιθανότητα να ανανεωθούν για άλλα δύο. Δείτε ΕΔΩ πόσοι είχαν δείξει ενδιαφέρον: «Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν»
Παρ αυτά οι πρώτες ΤΟΜΥ άνοιξαν τις πύλες τους, ενώ δε λείπουν και τα εγκαίνια.

Νοσοκομεία …άδεια

Και τα νοσοκομεία βέβαια δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση καθώς μόνιμες προσλήψεις δε γίνονται ενώ και οι επικουρικοί γιατροί είναι με το ένα πόδι εκτός ΕΣΥ. Η ταλαιπωρία των επικουρικών γιατρών μάλιστα συνεχίζεται αφού συχνά πυκνά δεν εγκρίνονται ούτε οι αμοιβές τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.


Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις αναφέρουν πως από το σύστημα απουσιάζουν περίπου 6000 γιατροί.

11 σχόλια:

  1. Προσέξτε μόνο γιατί ότι και να σας πουν θα είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ!!

    Μην πιστέψετε τίποτα διχίλιαρα και ελαστικότητα ωραρίου.
    Μόλις υπογράψετε την ΠΑΤΗΣΑΤΕ και όλα θα αλλάξουν.
    Βάλε και το 2πλο για το 2018 και 3πλο για το 2019 ΕΦΚΑ και να δείτε που θα σας καταλήξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βζζζζζζζζζζ.....πλατς η ροχαλα απο τους ΟΙ! Βζζζζζζζζζ. ...πλουτς η ροχαλα απο τις γυφΤΟΜΥ! ΒζζΖζζζζζζ.....πλιτς απο τους Οπτικους! Βζζζζζζζζζ
    ....πλιτς και οι Φυσιοθεραπευτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθοκηφήνας : μα .....βρέχει , έτσι δεν είναι ;

      Διαγραφή
  3. Εχουν ομως ......νοσηλευτες,Ιατρικους Επισκεπτες,Γραμματεις,Φαρισαιους,υπερηλικες,ανευ ειδικοτητας,ρωσοποντιακ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα φέρουν Χοτζα,
    Θα φέρουν Μάγο,
    Θα φέρουν Σαμανο,
    Θα φέρουν Ξεματιαστρα,
    Θα φέρουν χαρτορίχτρα,
    Θα φέρουν καφετζού,
    Πόσες ακόμα ειδικότητες πρέπει να σου φέρουν βρε αχαριστε ελληνικε λαε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις αναφέρουν οτι απουσιάζουν 6000 γιατροί. Πέραν αυτού τι λένε; Πως θα πλουτίσουμε ξαφνικά και θα γίνουν προσλήψεις με παχυλούς μισθούς και θα είναι όλοι μόνιμοι και θα ζήσουν καλά για τα έπόμενα 30 χρόνια!!. Αυτά για τίς 6000 γιατρούς. Γιά τους άλλους.... ας πάνε όπου θέλουνε.Κάθε χρόνο βγαίνουν καινούργιοι... Ε... τι;; Και με το ΕΣΥ έτσι ήταν!! Είχαν μπεί τότε όσοι πρόλαβαν και μετά οί άλλοι ήταν απέξω. Και τώρα γέρασαν οι ΕΣΥ και σέρνονται και κάνουν εφημερίες και μειώθηκαν οι μισθοί και φορτώνουν τη δουλειά στους ειδικευόμενους γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν,αλλά κάθονται μέχρι να πάρους σύνταξη.
    Αυτό το μοντέλο πρέπει να καταργηθεί.
    Θα πρέπει να γίνονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε όλες τις δημόσιες δομές.Πανεπιστήμια,νοσοκομεία.κλπ κλπ και φυσικά για την ΠΦΥ .Ολες σε κτήρια του δημοσίου και των ταμείων.
    Ολοι δε οι γιατροί να έχουν το δικαίωμα του ιδιωτικού ιατρείου ,ώστε αφού εργασθούν κάποιοι με σύμβαση σε δημόσια δομή ,μετά να μπορούν να συνεχίσουν στο ιδιωτικό ιατρείο, ή κλινική κλπ. Ετσι θα ανανεώνεται το προσωπικό.
    Επομένως κ. συνδικαλιστές χρειάζεται να προτείνετε να γίνουν αλλαγές και όχι να κάνετε μόνο αναφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι πει το παρασιτο του ΙΚΑ!

      Διαγραφή
    2. Συνδικαλιστές είναι και αυτοί που είναι τώρα υπουργοί ,υφυπουργοί και άλλα .Μια χαρά όπως βλέπουμε τα κατάφεραν..

      Διαγραφή
    3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΥΑΙΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΕ

      Διαγραφή
    4. Οτι πει ο αναλφαβητος 4.23

      Διαγραφή
    5. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΑΚΙ

      Διαγραφή