Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρήματα θα διαθέσει για γυαλιά οράσεως; Όλη η απόφαση

Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζεται το ποσό που θα διατεθεί για γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου οι 10.000.000 ασφαλισμένοι του να προμηθευτούν γυαλιά οράσεως από τα συμβεβλημένα καταστήματα.

Γεγονός που σημαίνει στην πράξη, ότι αν η δαπάνη ξεπεραστεί και οι οπτικοί πουλήσουν περισσότερα γυαλιά οράσεως, τότε θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοιαπό την τσέπη τους το επιπλέον ποσό από εκείνο που έχει προβλεφθεί, με την μορφή είτε clawback είτε rebate.

Όπως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 543) η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για το έτος 2018 για παροχές που αφορούν σε οπτικά είδη.

Σύμφωνα με την απόφαση, το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης καθορίζεται στα 50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ή 25 εκατ. ευρώ με αναγωγή στο εξάμηνο. Διευκρινίζεται ότι ο «κλειστός» προϋπολογισμός για το 2018 για τη συγκεκριμένη κατηγορία διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις δαπάνες προηγούμενων ετών. Να σημειωθεί εδώ ότι ο καθορισμός κλειστού προϋπολογισμού και η «συμβασιοποίηση» των οπτικών καταστημάτων, ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους Θεσμούς στο χώρο της Υγείας.

Την ίδια στιγμή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε τις πρώτες συμβάσεις με καταστημάτων οπτικών ειδών για την παροχή σε Δικαιούχους του Οργανισμού θεραπευτικών μέσων αποκατάστασης της οπτικής οξύτητας. Διαβάστε ΕΔΩ από πού οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τα γυαλιά οράσεως: Με ειδική σήμανση τα συμβεβλημένα καταστήματα Οπτικών ειδών! Όλες οι λεπτομέρειες

Να σημειωθεί εδώ ότι η πλειοψηφία των οπτικών αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς φοβούνται πως θα μείνουν απλήρωτοι από τον οργανισμό. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Μπλόκο των οπτικών στον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως χωρίς προπληρωμή! Στο πόδι ο κλάδος”

Μάλιστα τα συμβεβλημένα καταστήματα τις επόμενες ημέρες θα φέρουν ειδική σήμανση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για συμβεβλημένους παρόχους («Συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ)

11 σχόλια:

  1. Παρατηρήστε την χυδαιότητα με την οποία χρησιμοποιούν τους γύφτουλες των Οπτικών για να αλώσουν τον κλάδο κόντρα στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου! Ευτυχώς που με τους γιατρούς πρέπει να στήσουν ολόκληρο σύστημα και η κατάσταση δεν προσφέρεται για παρόμοιους ελιγμούς! Δώστε όμως ΠΡΟΣΟΧΗ στον Κυνισμό, τον Δόλο , την Υποκρισία, την χρήση μηχανισμών τύπου απεργοσπάστη με πολιορκητικό κριό την εξαθλίωση! Βέβαια το μεγάλο ζητούμενο για τους γκάγκστερ του χρΕΟΠΥΥ είναι οι γιατροί! ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι κατά της Εγκληματικής Οργάνωσης χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ μέχρι την παραδειγματική της τιμωρία για τα ψέματα, την υποκρισία και τον δόλο της απέναντι στον Έλληνα Ιατρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
      ΤΟ ΣΤΥΛ ΕΧΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ-ΟΛΟΙ μαζί ενωμένοι κατά της Εγκληματικής Οργάνωσης χρΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ μέχρι την παραδειγματική της τιμωρία για τα ψέματα, την υποκρισία και τον δόλο της απέναντι στον Έλληνα Ιατρό!-ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα παρα πολύ να μπορούσα να πήγαινα σε ένα super market για ένα χρόνο και να έλεγα :Εγώ φέτος για είδη super market θα ξοδεψω 1000 ευρώ Ότι παραπάνω θα μου γίνει επιστροφή. Αίσχος

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα.
      Χτύπημα κάτω από τη μέση για τους οπτικούς με 2-3 πουλημένους Ιούδες (όπως μου τους είπε φίλος οπτικός).

      Φτηνός εξαναγκασμός.
      Το 99% αντιστέκεται και βρήκαν αυτόν τον αισχρό τρόπο για να τους αναγκάσουν να υπογράψουν.

      Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, με την έννοια ότι και να μπούνε στις συμβάσεις με τον κλειστό προϋπολογισμό, θα επιβαρύνονται και θα πληρώνουν μέρος του αριθμού των συνταγών των γυαλιών από την τσέπη τους.

      Και εδώ οι ελεεινοί του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κάνουν δωρεάν δημόσια υγεία στις πλάτες των γιατρών και των άλλων επαγγελματιών υγείας.

      Σκότωσαν τους φαρμακοποιούς, προσπαθούν να λιώσουν τους οπτικούς και να εξοντώσουν υλικά και ηθικά τους γιατρούς.

      Ν.

      Διαγραφή
    4. 11.01 θεση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ειναι συμβαση ανοικτη για ολους!

      Διαγραφή
  2. Πάντως για την ώρα στην Λαρισα δεν έχω δει αυτοκόλλητα ... μα στα αλήθεια συμφώνησε κάποιος με αυτό το πράγμα. Δεν έμαθαν τι τραβάνε οι εργαστηριακοί ιατροί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να βγάλει ανακοίνωση η Ένωση Οπτικών και να τους φτύσει κατάμουτρα.

    Να απευθυνθεί μετά στα μέλη της και να τους καλέσει να μην υποκύψουν στον εκβιασμό.
    Στην επαρχία κανένας. Και οι 3-4 απεργοσπάστες, γιατί περί αυτού πρόκειται, να απομονωθούν.
    Η κοινωνία θα τους τιμωρήσει.
    Όπως και θα τιμωρήσει τον ΕΟΠΥΥ και θα δει και τις τιμές των γυαλιών από τους οπτικούς να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

    Κλειστός προϋπολογισμός = κλοπή.
    Δημόσια υγεία με τα λεφτά των ...ιδιωτών των επιχειρηματιών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κλειστός προϋπολογισμός είναι ετήσιος για όλους τους οπτικούς και οχι για έναν-έναν ξεχωριστά.
    Οσο για τη σύμβαση,λογικό είναι να περιμένει τα χρήματα απο τον ΕΟΠΥΥ , ο επαγγελματίας που θα έχει πολλές περιπτώσεις ασθενών και οχι ο ίδιος ο ασθενής ,που δεν βλέπει και πρέπει να τρέχει μόνος του να υποβάλει χαρτιά και αποδείξεις και να περιμένει τα χρήματα,που μπορεί να του λείπουν.
    Οπως γίνεται στα φαρμακεία. Σκεφτείτε να έπρεπε να πληρώνει τα φάρμακα ο ασθενής και να τρέχει μετά ένας-ένας να πληρωθεί απο τον ΕΟΠΥΥ. Αλλά δεν έχουν μάθει οι οπτικοί οτι σαν επαγγελματίες ,που έχουν καθημερινό τζίρο,αυτοί θα πρέπει να τρέχουν να εισπράξουν,εφόσον συμβληθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς πως δεν καταλαβαίνεις.
      Το κείμενο είναι σαφές:

      "...αν η δαπάνη ξεπεραστεί (κάτι που θα συμβαίνει πάντα, ενώ και το ποσό κάθε λίγο θα το μειώνουν) και οι οπτικοί πουλήσουν περισσότερα γυαλιά οράσεως, τότε θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι από την τσέπη τους το επιπλέον ποσό από εκείνο που έχει προβλεφθεί, με την μορφή είτε clawback είτε rebate."

      Η απόλυτη παράνοια. Ο ασφαλισμένος πάλι θα δικαιούται γυαλιά αλλά θα του τα πληρώνει ο ...οπτικός!

      Δημόσια υγεία, παροχές και κοινωνική πολιτική με κλεμμένα λεφτά από την τσέπη των ιδιωτών.




      Διαγραφή
    2. 3 λαλουν και 2 χορευουν.....

      Διαγραφή
    3. Ο 6:34μμ γράφει τόσες ανοησίες που εκπλήσσομαι. Δεν μπορεί παρά να είναι βαλτός του συροζοεοπυυ.

      Του ασθενή θα του λείψουν τα 25ευρά το χρόνο;;; και όχι οι χιλιάδες του επαγγελματία οπτικού που αγοράζει εμπορεύματα και πληρώνει το μαγαζί του;

      Είναι για γέλια ο άνθρωπος!

      Διαγραφή