Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΙΟ-ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΙΟ-ΠΦΥ)
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ . ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Α101-2017 Α.Μ 843 ΑΠ 1/2017 

Αθήνα 31/1/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συναντήσεις της ομοσπονδίας ΠΟΙΟ ΠΦΥ με παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατατέθηκε ερώτηση στην βουλή σχετικά με την ανισότητα και τις πολλαπλές σχέσεις εργασίας στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόσφατη δικαστική απόφαση επιτρέπει σε ιατρούς του πρώην ΙΚΑ που είχαν επιλέξει να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία να επιστρέψουν στο ΕΣΥ με το προηγούμενο εργασιακό καθεστώς. 

Συγκεκριμένα, μέσω της δικαστικής απόφασης επιτρέπεται σε 295 ιατρούς του πρώην ΙΚΑ να επιστρέψουν στο ΕΣΥ και τους επιδικάστηκε αποζημίωση 24.000 ευρώ στον καθένα. Η κυβέρνηση με νέο νόμο ζητούσε από τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ που διατηρούσαν ακόμα ιατρεία, να κλείσουν υποχρεωτικά τα ιατρεία τους έως το τέλος του 2018 εάν θέλουν να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Η σημερινή κατάσταση λοιπόν δημιουργεί ιατρούς πολλών ταχυτήτων στο ΕΣΥ: ιατροί του πρώην ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) που υποχρεώθηκαν να κλείσουν τα ιατρεία τους για να ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο, οι νοσοκομειακοί ιατροί που δεν επιτρέπεται να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, οι πανεπιστημιακοί που έχουν ιδιωτικά ιατρεία, οι ιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των ΤΟΜΥ που προσλαμβάνονται με δίχρονες συμβάσεις και τώρα οι ιατροί του πρώην ΙΚΑ που είχαν επιλέξει να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και επιστέφουν στο ΕΣΥ. 

Για όλα αυτά ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός πότε και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση και εάν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από το Υπουργείο ώστε να μην υπάρχουν τόσων ταχυτήτων ιατροί στο ΕΣΥ. Εν τέλει, δώστε τη δυνατότητα σε όσους ιατρούς το επιθυμούν να ανοίξουν εκ νέου τα ιατρεία τους. 

Επιτέλους, πρέπει αν θέλουμε σοβαρή ΠΦΥ να αντιμετωπίζουμε με αντίστοιχη σοβαρότητα και τους λειτουργούς της !!

Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΙΟ-ΠΦΥ 

Ο Πρόεδρος          Η Γενική Γραμματέας 

Χάρις Μπούρος      Μαρία Γώγου

13 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΡΕ ΧΑΡΗ?ΣΤΟ ΕΣΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΕΙΟ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ?ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΕΣΥ δεν έχει λαμόγια;; Οι πανεπιστημιακοί που έχουν και ιατρείο είναι λαμόγια;; Οι στρατιωτικοί με ιατρείο είναι λαμόγια;
      Τι σας έχει πιάσει και λέτε όλο για ΙΚΑ;; Το ότι δεν μπορούσε ο ασθενής να πάει σε άλλο γιατρό να γράψει φαρμακα ήταν η διαφορά. Σε αυτό πρέπει να απολογηθεί το ΙΚΑ. Σήμερα επιτέλους δεν υπάρχει αυτό. Ο γιατρός δημόσιας δομής δεν μπορεί να εκβιάσει τον ασθενή να περάσει απο το ιατρείο του ,γιατί αν είναι να πληρώσει ο ασθενής πάει σε άλλον γιατρό. .Ετσι απλά.

      Διαγραφή
    2. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΟΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΞΩ, ΕΙΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΗΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ. ΓΕΝΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΚΑ. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΝΕΝΗΝΤΑΡΙΕΣ Ή ΕΞΩ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΟΥ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

      Διαγραφή
    3. Κεντρικά ΣΥΡΙΖΑ : Τσάκο 65 σεντς χαφιεδάκο μας 5.52 !

      Διαγραφή
    4. Αν είναι ο γιατρός πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης..μετά θα πρέπει να είναι μόνιμος. Αυτό κάνει το κακό. Αλλά έχετε παρωπίδες και κοιτάτε μόνο ότι σας συμφέρει. Να είναι πιό λίγοι οι γιατροί που κάνουν ιδιωτικό επάγγελμα. Μα και στο ΕΣΥ κάνουν απογευματινά με πληρωμή. Μάλλον φοβόσαστε τη σύγκριση. Οσο το να πληρώνει το κράτος είναι θέμα γιά το ποιό κράτος; Το Ελληνικό δεν πληρώνει. Και πάλι για το ΙΚΑ γράφεις;; Προσαρμόσου επιτέλους στη καινούργια κατάσταση. Τώρα ο ασθενής που έχει να πληρώσει επιλέγει που θα πάει,αφού όλοι οι γιατροί μπορούν να του γράψουν φάρμακα και εξετάσεις. Οσο για τίς αναπηρίες λειτουργεί άλλη υπηρεσία. Αντε επιτέλους στενοκεφαλιά έχετε.

      Διαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΜΟΝΟ ΠΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε εντάξει τότε αφού το λες εσύ και οι άλλες αυθεντίες αλοίμονο..

      Διαγραφή
    2. ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΑΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ? ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ .ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΨΥΧΑΡΕΟΥΣ.ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΧΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ?ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΧΑΡΗ ΤΟΞΕΡΟΥΜΕ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΗΣ Ψ- ΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟΣΤ- ΟΛΗΣ ΤΟΥ
    ΚΑΘΕΝΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΑ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΣΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΕΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΤΕ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Η ΠΟΙΟ -ΠΦΥ.Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ .30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή