Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Νοσοκομείο Ρίου: «Τα μάζεψε» ο διοικητής για το επεισόδιο με την ειδικευόμενη γιατρό!

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Άτακτη υποχώρηση του διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου μετά τον τσακωμό του με ειδικευόμενη γιατρό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, μετά την έντονες αντιδράσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των νοσοκομειακών γιατρών.


Μάλιστα αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατά την συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών ο διοικήτης του νοσοκομείου σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί χαρακτήρισε το περιστατικό “ατυχές συμβάν”.

Όλα ξεκίνησαν όταν βάση καταγγελιών της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ο Διοικητής εισήλθε στο ιατρείο ενώ ειδικευόμενη γιατρός διενεργούσε ιατρική εξέταση.

Του ζητήθηκε, όπως ισχυρίζονται οι γιατροί, ευγενικά να περάσει έξω και να περιμένει, πράξη όχι απλά ορθή αλλά απαιτητή από την ιατρική δεοντολογία.

Αντί όμως ο Διοικητής να συμμορφωθεί στις συστάσεις της γιατρού, όπως σημειώνει η Ένωση των Γιατρών προκάλεσε λεκτική διένεξη με τις γνωστές εκφράσεις “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” και “έχω δικαίωμα να μπω όπου θέλω και στα χειρουργεία ακόμα”.

Μετά από αυτό ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κάλεσε σε απολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά την ειδικευόμενη ιατρό των επειγόντων εξωτερικών ιατρείων καθώς “επέδειξε ανάρμοστο συμπεριφορά… απαξίωσε το κύρος και το πρόσωπο του Διοικητή..

Το γεγονός αυτό προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο θύελλα αντιδράσεων στους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι σύσσωμοι τάχθηκαν στο πλευρό της ειδικευόμενης ιατρού.

2 σχόλια:

  1. Η δουλεια του διοικητη δεν ειναι να παρισταται στην εξεταση του ασθενους.Τα προσωπικα δεδομενα του ασθενους δεν τα δινουμε σε κανεναν διοικητη. Οι γιατροι για να δουμε τι φαρμακα παιρνει ο ασθενης στην ηλεκτρονικη συνταγογραφηση πρεπει να εχουμε την συγκαταθεση του ασθενους Ο καθε διοικητης ΔΕΝ ειναι υπερανω των προσωπικων δεδομενων του ασθενους ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΗΡΙΟ . Ο κυριος αυτος θα πρεπει να διωχθη για αναρμοστη συμπεριφορα στον προισταμενο Ιατρο γιατι εκει προισταμενος ειναι ο γιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ’ αυτόν τον τόπο όπου όλοι είμαστε
    τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι…

    Γ. Σεφέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή