Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις στα Επείγοντα των Νοσοκομείων! Πόσοι γιατροί πάνε στο ΕΣΥ!

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Υπογράφτηκε από την πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων.

Παρά το γεγονός ότι είχαν διαφημιστεί εδώ και πολύ καιρό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας τελικά ενισχύνονται με 528 γιατρούς τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων.

Αναλυτικότερα υπογράφηκε χθές Παρασκευή 16 Μαρτίου, από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής:

528 στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πρόκειται για νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

105 για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας

74 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές

61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες.

Έρχεται νέα ειδικότητα

Πάντως η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας αναμένεται να θεσπίσει νέα ειδικότητα,της επείγουσας ιατρικής που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή με το νομοσχέδιογια τις ειδικότητες.

Με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις ο χρόνος δημοσιοποίησής του μετατέθηκε για τους πρώτους τρεις μήνες του 2018. Διαβάστε πάντως ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ετοιμάζεται ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Τι οργανώνει το υπ.Υγείας»

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας σήμερα το 60%-80% των περιστατικών που αντιμετωπίζονται στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας. Γεγονός που δημιουργεί όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Υγείας Αν.Ξανθός σε παλαιότερες δηλώσεις του, «προβλήματα έγκαιρης και ποιοτικής ανταπόκρισης των νοσοκομείων στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά , εντείνει την εργασιακή πίεση στο προσωπικό και την ταλαιπωρία των ασθενών»

4 σχόλια:

  1. Άμα τους δείτε,
    Γράψτε μου...
    Θα έρθουν,
    Όπως έρχεται και η ...ανάπτυξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελπίδα να δεις τι έπαθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφοσον δεν υπαρχει ειδικοτητα επειγουσας ιατρικης ακομα, ποιους γιατρους θα αφορουν αυτες οι προκυρηξεις? Παλι μας δουλευουν μου φαινετε .. ή θα γεμισουν τα ΤΕΠ γενικους γιατρούς που θα κανουν τους τροχονομους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παράξενο είναι ότι στην προκήρυξη δεν προβλέπει την ειδικότητα της γενικής ιατρικης,αλλά μόνο παθολόγους,καρδιολόγους,αναισθησιολόγους,πνευμονολόγους.

      Διαγραφή