Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Έρχονται 630 προσλήψεις γιατρών για Κέντρα Υγείας και Εντατικές! Όλες οι λεπτομέρειες

Με ιατρικό προσωπικό σκοπεύει να ενισχύσει κυρίως τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας αλλά και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr εντός των ημερών αναμένεται έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη δαπάνη.

Οι θέσεις θα αφορούν σε αυτή τη φάση μόνο γιατρούς και αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα μετά την έγκριση της δαπάνη από το Γενικό Λογιστήριο.

Ταυτόχρονα όπως είχε γράψει το HealthReport.gr ετοιμάζεται και η προκήρυξη για τις αρχές του χρόνου για τις ΤΟΜΥ που θα περιλαμβάνουν και διοικητικό προσωπικό. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες»

Πάντως από τις 630 θέσεις γιατρών οι 470 προορίζονται για τα Κέντρα Υγείας που παραμένουν υποστελεχωμένα ενώ οι υπόλοιπες θέσεις για τις εντατικές, ενώ ένας μικρός αριθμός γιατρών θα κατευθυνθεί και στα νοσοκομεία ειδικά σε κλινικές και τμήματα όπου παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα.

Δε θεωρείται όμως τυχαία η επίσπευση των διαδικασιών για προσλήψεις στα Κέντρα Υγείας. Άλλωστε υπολογίζεται ότι στο τέλος του χρόνου πολλά από αυτά θα αδειάσουν από γιατρούς λόγω της αποχώρησης όσων γιατρών του πρώην ΙΚΑ επέλεξαν το ιδιωτικό τους έργο και όχι το δημόσιο σύστημα, όπως επιβάλει νόμος του 2017. Δείτε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: «Αποχωρούν 800 γιατροί από Κέντρα Υγείας και Δημόσιες Μονάδες σε δύο μήνες! Όλες οι πληροφορίες»

Η υποχρεωτική αποχώρηση των συγκεκριμένων γιατρών πάντως αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω δυσλειτουργίες στα Κέντρα Υγείας τα οποία ούτως ή άλλως εμφανίζουν σημάδια εγκατάλειψης.

4 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΛΉΨΕΙΣ! ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε δυο μηνες θα......ξαναπαρεις ανασα κοροιδο 1.25! Θα τις ......ξαναανακοινωσουν!

      Διαγραφή
  2. Ελπιζω οι προασληψεις να μην αφορουν μονο αναλφαβητα καυκασια γεροντια, οπως εγινε στους οικογενειακους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικα αντιλαμβανεσθε τα κριτηρια προσκηψης...αξιοκρατικα οπως παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή