Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Μετ΄ εμποδίων ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ



Μετ΄ εμποδίων, χωρίς επαρκή ενημέρωση προς τις επιχειρήσεις της περίθαλψης και κατ’ επέκταση προς τους ασφαλισμένους για το περιεχόμενό του και κυρίως χωρίς να έχουν ενταχθεί οι προτεινόμενες διορθώσεις που έχουν υποβάλλει οι πάροχοι, προχωρά η εφαρμογή του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το πρωί είχε οριστεί ενημερωτική συνάντηση από τη διοίκηση του Οργανισμούς προς τους εκπροσώπους παρόχων, χωρίς εντούτοις να είχε γίνει γνωστό το θέμα της συζήτησης, που τελικά ήταν ο νέος ΕΚΠΥ.

Η ενημέρωση που υπήρξε προς τους παρόχους ήταν πως ο Κανονισμός είχε υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς και αναμενόταν να πάρει αριθμό ΦΕΚ ώστε να δημοσιευόταν μέσα στις προσεχείς δύο ημέρες. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλος, ο Κανονισμός είχε συμπεριλάβει πολλές από τις προτάσεις των παρόχων, σημειώνοντας ακόμη πως θα μπορούσαν να γίνουν και διορθώσεις με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, καθώς δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα ένα κείμενο το οποίο δεν είχε γίνει γνωστό στους παρόχους, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις εκ μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για το ποιες ήταν οι βελτιωτικές αλλαγές. Κατά το ρεπορτάζ, ζητήθηκε από τους παρόχους η ισχύς του νέου Κανονισμού από 1η Ιανουαρίου 2019.

Παρουσία στη συνέχεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη συμφωνήθηκε η σύνταξη αιτήματος που παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Β. Κουρλιμπίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου