Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: «Νοσηλεύτρια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στα εξωτερικά ιατρεία»



Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομείo, το περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Onmed.gr

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, «πρόκειται για 50χρονη νοσηλεύτρια η οποία μέσα στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείών αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χάπια. Παρενέβησαν άλλα μέλη του προσωπικού, που παρείχαν στη γυναίκα άμεση ιατρική βοήθεια».

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν πως «η νοσηλεύτρια είχε καταβληθεί από το άγχος για την καθημερινή προσπάθεια εξεύρεσης υλικών και βρισκόταν σε απόγνωση εξαιτίας των προβλημάτων του τμήματος και των ελλείψεων προσωπικού».

Σύμφωνα με τους ίδιους, «είχε αναφέρει επανειλημμένα τα προβλήματα στη διοίκηση, αλλά οι αναφορές της είχαν αγνοηθεί, χωρίς οι αρμόδιοι να δώσουν σημασία».

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοκτονούν για πιο σοβαρούς λόγους και υποκρυπτονται πολύ πιο βαθεια αίτια που άπτονται στην ψυχική σφαίρα.Το να να υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ ότι η δύστυχη ασθενής οδηγήθηκε στην απόπειρα από την έλλειψη υλικών στα ΤΕΠ είναι το λιγότερο αστεία στο τραγικό της υπόθεσης.Η δημοσιοποιηση προσωπικών δεδομένων στα πλαίσια δημιουργίας εντυπώσεων και μικροπολιτικης την ώρα που ο ασθενής μάχεται για την επιβίωση του είναι απροκάλυπτη παραβίαση του ανθρωπινου δικαιώματος του σεβασμού της προσωπικής του ιδιωτικής ζωής.
    Ντροπή και έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αποπειρες αυτοκτονιας εχουν αιτια και αφορμες 10 55,μαλλον στερεισαι στοιχειωδων ιατρικων γνωσεων ,αντε διαβασε λιγο ψυχιατρικη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή