Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΕΟΠΥΥ: Θα καλύπτει το γυμναστήριο αλλά και personal trainer για ιατρικούς λόγους!

Το πράσινο φως άναψε ο ΕΟΠΥΥ για τη συνταγογράφηση της άσκησης ως θεραπευτικό μέσο.

Health Report.gr

Στο πλαίσιο αυτό έγινε αποδεχτή από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) η πρόταση του Μιχάλη Κουτσιλιέρη, καθηγητή Πειραματική Φυσιολογίας και πρόεδρου του Εθνικού Κέντρου του Διεθνούς Ιδρύματος EXERCISE IS MEDICINE, η οποία αφορούσε τη συνταγογράφηση της άσκηση από τονΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο ίδιος στο Πρακτορείο 104,9 FM, ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει μέρος του γυμναστηρίου για ιατρικούς λόγους.

Κατευθυντήριες οδηγίες αναφέρουν ότι η άσκηση είναι θεραπευτική και προληπτική σε πολλές κατηγορίες, όπως μυοσκελετικές παθήσεις, μείωση της χοληστερίνης, του σακχάρου, στην κατάθλιψη κ.ά.

Το επόμενο βήμα είναι να υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο, ώστε να καλύπτεται η συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΥΥ. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι «θα πληρώνεται συγκεκριμένος πιστοποιημένος φυσικοθεραπευτής ή γυμναστής, ο οποίος θα ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες, που εξυπηρετούνται μέσα από ένα πρωτόκολλο».

Ο κ. Κουτσιλιέρης τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι δαπάνες υγεία, ειδικά σε άτομα μεγάλης ηλικίας.

Όσον αφορά τις κλινικές μελέτες, δηλώνει ότι αυτήν τη στιγμή είναι υπό συζήτηση διάφορα πρωτόκολλα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπευτικής άσκησης, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει εδώ κι έξι μήνες κλινικές μελέτες για την αντιμετώπιση της άνοιας με θεραπευτική άσκηση.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η θεραπευτική άσκηση ήδη συνταγογραφείται σε Αγγλία, Σκωτία, Γερμανία και ΗΠΑ.

12 σχόλια:

  1. Αντε απο τα ιατρεια στα γυμνατηρια η ερωτηση: εοπυυ εχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχααχχαχα......αφου ετσι και αλλιως θα πληρωνουν τα......γυμναστηρια και trainers !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε ρε γλεντια!! Γεια σου μπαμπακο!! Γεια σου οικογενεια!! εδω δεν εχουμε ξεχρεωσει ληξιπροθεσμες ετων και θελουμε μεσα στον προυπολογισμο να βαλουμε και τα γυμναστηρια!!! Θα εχουν και claw back;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθοκηφηνας: μα δεν θα επιβαρυνουμε τον προυπολογισμο! Οπως ολοι οι Παροχοι, απο....... την τους θα πληρωνουν την αγαπη μας για τον λαο! Ειδατε τι.......εξυπνοι που ειμαστε?

      Διαγραφή
    2. Πρεπει οπωσδηποτε να συμπεριληφθει και το χαλαρωτικο μασαζ-ριλαξ.Προκειται για τεραστια καινοτομια. .Δεν χρειαζεται να ιδρυθουν νεες κρατικες δομες .Υπαρχουν στην Αθηνα πολλες ετοιμες που με χαρα τους θα αποσυμφορουν τον κατα κανονα αντρικο πληθυσμο που θα αναζητα θεραπεια.Σκεφτειτε το κυριε υπουργε

      Διαγραφή
  4. Ξανθοκηφηνας: τωρα που πλησιαζουν οι εκλογες και την ......Kate Upton στο σπιτι για.......φυσιοθεραπεια θα σας καλυψουμε! Αγαπαμε τον λαο εμεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχα με....voucher φυσικα ετσι;;;; Χαχαχα θα πεθανω απο τα γελιααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκέφτεσαι να ζητήσουν claw back στους φουσκωτούς των γυμναστηρίων;
    Μιλάμε για παρα πολλές μέρες νοσηλείας στον ΚΑΤ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχουν πολυ πλακα οι Αριστεροι της συμφορας και της καταντιας. Σε μια χωρα αποκλεισμενη απο τις διεθνεις αγορες, με αναρχια στα πανεπιστημια σε καθημερινη βαση, σε μια χωρα υπο καταρρευση, μια αθλια χωρα, συζητουν...για γυμναστηρια...
    Οι Αριστεροι της συμφορας και της καταντιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΓΕ χαμάληδες, σε μια χωρα οπου οικογενειακοι γιατροι αναλαμβανουν αναλφαβητα καυκασια γεροντια και απο την αλλη μοιραζονται επιδοματα στους ιθαγενεις, η επιδοτηση της φυσικης ασκησης θα ταισει σανό τους εξαθλιωμενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέρον για όσους έχουν χρόνια σοβαρά μυοσκελετικα προβλήματα. Θα έχει σημαντική βελτιωση η ποιότητα ζωής τους.Τωρα το που θα βρεθούν τα χρήματα για όλο αυτό είναι άλλο παραμύθι.Εχει θεσπιστεί κάποιο νομικό πλαίσιο γι αυτά η ακόμα το συζητάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ θέλω να μου συνταγογραφησετε την Σβετλάνα,δίμετρη καλλίγραμμη personal trainer...
    Ανα 12ωρο,εννοείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή