Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΣΟΚ προκαλεί η παραίτηση όλου του επιστημονικού συμβουλίου

Κόλαφος για την Κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας και την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου αποτελεί η παραίτηση όλου του Επιστημονικού του Συμβουλίου.

Όπως είναι γνωστό τόσο τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων όσο και το επιστημονικό δυναμικό του Νοσοκομείου Ζακύνθου είχαν καταγγείλει προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και είχαν ζητήσει την άμεση αντιμετώπισή τους.

ygeionomikoi.gr

Υπενθυμίζουμε προβλήματα που εμφανίστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα όπως η λειτουργία των χειρουργείων, οι παραιτήσεις γιατρών με υπαρκτό κίνδυνο για την συνέχιση της λειτουργίας κλινικών καθώς και η μεγάλη υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου.

Είναι επίσης γνωστές οι λεκτικές ακρότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αν. Υπουργού Υγείας κατά επιστημονικών στελεχών του Νοσοκομείου.

Αντί λοιπόν η πολιτική ηγεσία και οι υπεύθυνοι να σκύψουν πάνω στα προβλήματα επιχειρήθηκε η στοχοποίηση των εργαζομένων που τα αναδείκνυαν καθώς και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Τελευταίο επεισόδιο σε αυτές τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις είναι η τιμωρία του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας που σε συνδυασμό με τις παραιτήσεις μεγάλου αριθμού γιατρών φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην παραίτηση του συνόλου του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Στην απόφασή του, μάλιστα, τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου μιλούν για «αξιοποίηση» και διαστρέβλωση αποφάσεών του από άτομα εκτός νοσοκομείου προκειμένου να » εξυπηρετήσουν αλλότριους στόχους και πολιτικές σκοπιμότητες» και σύμφωνα με το επιστημονικό συμβούλιο οι ενέργειες αυτές » υπονομεύουν την λειτουργία του».

Η εξέλιξη αυτή θέτει τεράστια ερωτηματικά που μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντηθεί από την πλευρά του Υπ. Υγείας. Ελπίζουμε η απάντηση να μην είναι ακόμα μια ακόμα επίθεση απέναντι στην επιστημονική κοινότητα του Νοσοκομείου.

Δείτε ολόκληρη τη ν απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Ζακύνθου που εκδόθηκε στις 06-12-2018

ΠΡΟΣ

Τη Διοικήτρια του Γ.Ν. Ζακύνθου

Κοινοποίηση: 
Υπουργό Υγείας
Εισαγγελέα Ζακύνθου
Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ.
Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Ιατρικό Σύλλογο Ζακύνθου
ΟΕΝΓΕ
ΠΟΕΔΗΝ
Μ.Μ.Ε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 28-12-2017 κατά την 21η Συνεδρίαση του, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ζακύνθου, γνωμοδότησε και εξέφρασε την δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς του για μια σειρά από λόγους, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο εν λόγω πρακτικό , που συνιστούσαν απαξίωση και ακύρωση του θεσμοθετημένου ρόλου του από πλευράς Διοικήσεως του Γ.Ν. Ζ, της 6ης Υ.ΠΕ. κ.λ.π.

Το πρακτικό της ως άνω συνεδρίασης μεταξύ των άλλων αποδεκτών κοινοποιήθηκε και στον κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου (Αρ.πρωτ. 97/17-01-2018) με αποτέλεσμα να ευρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση με αριθμό Β18/95.

Κατόπιν αυτού μία σειρά από γεγονότα προστέθηκαν, με ευθύνη της Διοίκησης, όπως: η αποχώρηση κατόπιν παραιτήσεων τεσσάρων παιδιάτρων, δύο καρδιολόγων, ενός δερματολόγου και ενός χειρουργού που είχαν σαν αποτέλεσμα τα γνωστά προβλήματα της Παιδιατρικής Κλινικής, τη μη λειτουργία του Δερματολογικού Ιατρείου, τα προβλήματα με την κάλυψη των εφημεριών στην Καρδιολογική Κλινική και την μείωση των ιατρών που προορίζονται για την μελλοντική λειτουργία της Μ.Ε.Θ. , τα οποία σε συνδυασμό με την αδικαιολόγητα συνεχιζόμενη παράταση μετακίνησης της οφθαλμιάτρου σε νοσοκομείο των Αθηνών με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Οφθαλμολογικού Ιατρείου, η μη επίλυση των γνωστών προβλημάτων του φαρμακείου και τέλος το γεγονός ότι πλέον του ενός έτους λειτουργούμε με δύο αναισθησιολόγους, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των ασθενών, έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Γ.Ν. Ζακύνθου, την συνεχιζόμενη υποστελέχωση του και την καταπόνηση του εναπομείναντος προσωπικού, χωρίς να έχουμε κάποια σοβαρή προσπάθεια και απτή απόδειξη, για την επίλυση τους, από πλευράς ιθυνόντων.

Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί η αδικαιολόγητη, καταχρηστική και πέραν πάσης λογικής πειθαρχική δίωξη και τιμωρία με αβάσιμα, ανακριβή και ψευδή στοιχεία στον Συντονιστή Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής , Πρόεδρο του Επιστημονικού μας Συμβουλίου και εκλεγμένο τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν.Ζ. (ως εκπροσώπου των ιατρών του ιδρύματος) κ. Θεοδόση-Καψαμπέλη Παύλο, με ότι συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής και των ως άνω οργάνων του νοσοκομείου.

Παράλληλα η αυθαίρετη κατοχή και εργαλειοποίηση γνωμοδοτήσεων του Ε.Σ. , από άτομα εκτός νοσοκομείου, τα οποία μάλιστα τις δημοσιοποιούν διαστρεβλώνοντας και παραποιώντας το σκοπό τους προκειμένου να μας συκοφαντήσουν και να εξυπηρετήσουν αλλότριους στόχους και πολιτικές σκοπιμότητες, υπονομεύουν την λειτουργία του.

Συνεπεία όλων των ανωτέρω για λόγους προσωπικής και επιστημονικής αξιοπρέπειας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα κάτωθι υπογράφοντα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Ε.Σ. υποβάλλουμε την παραίτησή μας από μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ακολουθούν 11 υπογραφές όλων των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου