Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Πάτρα: Παράταση για νέους διοικητές στα Νοσοκομεία - Τα φαβορί της 6ης Υ.Πε

Το έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις των διοικητών στα νοσοκομεία οδήγησε σε δεκαήμερη παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

pelop.gr

Η προθεσμία έληγε σήμερα αλλά με χθεσινή της απόφαση η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώνει ότι δόθηκε παράταση έως τις 10 Οκτωβρίου. Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.

Μέχρι στιγμής πάντως για τα εννέα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η ζήτηση είναι υψηλή, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Ο κατάλογος αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με το δεδομένο της παράτασης. Να διευκρινίσουμε επίσης ότι στην επιλογή δεν ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας όπως διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες από διάφορες κατευθύνσεις.

Εν τω μεταξύ «ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων στην πολιτική υγείας: Η σύγκλιση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Δημόσιας Υγείας» ήταν το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει στην Αρτα το FORUM για τα οικονομικά και τις πολιτικές υγείας. Επικεφαλής του FORUM είναι ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος ενώ συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο διοικητής της 6ης Υ.Πε..

Στη διάρκεια αυτής ο κ. Καρβέλης αναφερόμενος στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη τόνισε ότι κατά προτεραιότητα θα πρέπει να ενισχυθούν όλες οι δομές της. «Η λειτουργία των ΤΟΜΥ θα πρέπει να ενισχυθεί σε εξοπλισμό και προσωπικό. Να ενταχτούν στο πλαίσιό τους κι άλλες ιατρικές ειδικότητες ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης και οι μονάδες αυτές να μην περιορίζονται μόνον στη συνταγογράφηση».
Προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται να προσανατολίζεται και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για διατήρηση των ΤΟΜΥ.

6η Υ.Πε

Πολλοί ακούγονται, πολλοί λιγότεροι έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής αίτηση και ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά θα επιλεγούν: Οι θέσεις είναι μετρημένες...

Ο λόγος για τους υποψήφιους διοικητές των νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας.
Το ποιος θα πάει που, είναι το θέμα των ημερών με τα σενάρια, τις υποθέσεις και τις εκτιμήσεις μέρα με την ημέρα να αυξάνονται. Κάθε μέρα και σε κάθε τηλεφώνημα προστίθεται κι ένας επιπλέον υποψήφιος.

Τα σταθερά και επίσημα δεδομένα είναι ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μία διοικητική θέση να έχουν καταθέσει υποψηφιότητα έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν μέχρι και δύο νοσοκομεία. Από εκεί και πέρα η τελική επιλογή θα γίνει από τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας.

Σε σχέση με τα κριτήρια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τα έχει ανακοινώσει προεκλογικώς και μετεκλογικώς. Κι αυτά εστιάζονται στην αξιοκρατία, την κατάλληλη εκπαίδευση, την εμπειρία. Το εάν θα υιοθετηθούν θα φανεί στο τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό σημαίνει ότι η διανομή των θέσεων που φέρεται ότι έχει γίνει ήδη με πηγή είτε τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, είτε τοπικούς κομματικούς πυρήνες, δεν ισχύει. Οι πληροφορίες της «Π» ανέφεραν ότι είναι πιθανόν να επιλεγούν πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που έχουν καταθέσει αιτήσεις εάν κριθεί ότι δεν πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Αντίθετα σε ότι αφορά τις θέσεις των υποδιοικητών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας εκτιμάται ότι το τοπίο είναι πιο «ξεκάθαρο». Αν και οι πληροφορίες της «Π» ανέφεραν ότι και για τις θέσεις αυτές γράφονται και σβήνονται ονόματα σχεδόν καθημερινά.

Πάντως το επικρατέστερο σενάριο φέρει στις δύο θέσεις να κάθονται ο γυναικολόγος και υπεύθυνος του Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαϊας Παναγιώτης Μάλλιος και ο Γιάννης Νικόπουλος.

@Ο κ. Νικόπουλος είναι γνωστός στην περιοχή μας καθώς έρχεται από το παρελθόν. Τον Μάρτιο του 2008 είχε διαδεχτεί στη θέση του διοικητή της 6ης Υ.Πε. τον Σταύρο Πεντέα ο οποίος είχε μετακινηθεί στη θέση του διοικητή της 1ης Υ.Πε. Αττικής. Το σενάριο αυτό θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου οπότε και θα ανακοινωθούν οι υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Της
ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

1 σχόλιο: