Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Γουργουλιάνης- Σαχαρίδης- Δραμητινός μιλούν για την αέρια ρύπανση στο Βόλο (video)

Παρουσίαση της έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μετρητές αέριας ρύπανσης έχουν τοποθετηθεί, μετά από μελέτη, σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος. Ο "Δημόκριτος" έχει παραχωρήσει εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για για τις μετρήσεις.

Υπαρκτό και χρόνιο είναι το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο και το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί, με τους πολίτες και τους επιστημονικούς φορείς να ζητούν επιτακτικά λύσεις. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι στο ζενίθ, ο κόσμος ανησυχεί και οι τοπικοί άρχοντες προσπαθούν με τις …»καθαρές» μετρήσεις τους να πείσουν ότι δεν υπάρχει αέρια ρύπανση στην πόλη.

Σήμερα, το magnesianews ανοίγει το φάκελο της αέριας ρύπανσης και μιλά με τον πρώην Πρύτανη και Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και τον κ. Γιώργο Σαχαρίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών για την για την προσπάθεια που κάνει η ερευνητική τους ομάδα Green your air, ώστε να ερευνηθούν τα αίτια της ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.


Στην έρευνα αυτή, που έχει ξεκινήσει εδώ και επτά μήνες, συμμετέχει και το Νοσοκομείο Βόλου, όπου καταμετρά τα περιστατικά που συνδέονται με την αέρια ρύπανση, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίο Δραμητικό να εξηγεί το ρόλο του Νοσοκομείου στην εν λόγω έρευνα.

Οι επιστήμονες έχουν μιλήσει εδώ και χρόνια. Τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν καταδείξει μείζον πρόβλημα αέριας ρύπανσης στην πόλη, που συνδέεται άμεσα με τη νοσηρότητα. Οι πολιτικοί γνωρίζουν το πρόβλημα. Οι λύσεις έπρεπε να έχουν έρθει χθες. Αντ’ αυτού, μιλάμε ακόμη για μετρητές που δεν έχουν εγκατασταθεί και για έρευνες που πρόκειται να ξεκινήσουν και για τεχνικές που ακόμη …έρχονται από το εξωτερικό.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του magnesianews στο οποίο αναλύεται η έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αέρια ρύπανση και την οσμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου