Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: «Βρέχει σοβάδες» στα νοσοκομεία – Κι άλλο ταβάνι έπεσε μέσα σε μία εβδομάδα



Γιάννα Σουλάκη IATROPEDIA

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα με ταβάνια που πέφτουν στα νοσοκομεία. Αυτή τη φορά, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Πληροφορικής είχαν "Άγιο", καθώς οι σοβάδες από το ταβάνι στο γραφείο που εργάζονται, έπεσαν πριν από τις 7 το πρωί, που αρχίζει η βάρδια τους. "Θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα", λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ήταν στις 7 το πρωί, όταν οι τρεις εργαζόμενοι στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης άνοιξαν την πόρτα του γραφείου τους να πιάσουν δουλειά. Η εικόνα που αντίκρυσαν ήταν σοκαριστική. Είχε πέσει όλο το ταβάνι του γραφείου. Από θαύμα οι σοβάδες έπεσαν πριν πιάσουν βάρδια οι τρεις εργαζομένοι, οπότε εντελώς τυχαία δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το ίδιο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου γιατρός τραυματίστηκε στο πόδι από πτώση σοβάδων από το ταβάνι.


"Θα πηγαίνουμε με κράνη στη δουλειά μας, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο", αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει ότι στο συγκεκριμένο -γραφείο εκτός από τους τρεις εργαζόμενους- μπαίνουν καθημερινά και συνοδοί ασθενών

ΠΟΕΔΗΝ: "Τα νοσοκομεία είναι χρεωμένα - Καμία συντήρηση στις υποδομές"


Τα δημόσια νοσοκομεία αυτή τη στιγμή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τα 800 εκατομ. ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες.


Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

"Συντήρηση στις υποδομές και τον εξοπλισμό έχει να γίνει πολλά χρόνια. Θα θρηνήσουμε ζωές συναδέλφων και ασθενών, είναι θέμα χρόνου. Τα ταβάνια στα νοσοκομεία πέφτουν γιατί είναι ασυντήρητα τα κτίρια και είναι γεμάτα υγρασίες. Θα πρέπει να πηγαίνουμε με κράνη στη δουλειά μας ή με ομπρέλα", αναφέρει ο Μ. Γιαννάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου