Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: SOS για τα νοσοκομεία Δυτικής Ελλάδας


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑς

Συντάκτης: Virus

Τις παθογένειες του Συστήματος Υγείας στηλιτεύει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι ο πληθυσμός της Δυτικής Ελλάδας και τα Νησιά του Ιονίου, δεν καλύπτονται από καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική παρ’ ότι στην περιοχή λειτουργεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Μετά την παρατεταμένη κρίση είναι επιτακτική η ανάγκη για αύξηση δαπανών, βελτίωση των υποδομών, του εξοπλισμού και η αναπλήρωση του προσωπικού που χάθηκε τα χρόνια των Μνημονίων.

Το τοπίο των νοσηλευτικών μονάδων στη Δ. Ελλάδα

Με αρχή του νήματος το Νοσοκομείο Πύργου και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, η ομοσπονδία εξηγεί ότι το Νοσοκομείο Πύργου πάσχει από την έλλειψη Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού. Η ΠΟΕΔΗΝ καταλογίζει ευθύνες για «αλλοπρόσαλλες αποφάσεις» της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα την υποστελέχωση των νοσοκομείων.

Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας μοιάζει περισσότερο με Κέντρο Υγείας, αφού «με εντέλλεσθε της Διοίκησης οι Ιατροί μετακινήθηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου». Το δε νοσοκομείο του Πύργου γέμισε ράντζα, χωρίς επαρκή αριθμό γιατρών και νοσηλευτών.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού, ακόμη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου δεν λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια, παρά το γεγονός ότι διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική με εκπαιδευμένο Προσωπικό, όπως ισχυρίζεται η ομοσπονδία. «Έφυγε ο Διευθυντής για το Αττικό Νοσοκομείο και έκλεισε», διασαφηνίζει.

Βολές εξαπολύει η ΠΟΕΔΗΝ στον πρώην Αν. Υπουργός Υγείας που επικαλείται ότι επί των ημερών του δεν άνοιξε η Κλινική λόγω τοπικών συμφερόντων. Η ομοσπονδία του καταλογίζει ότι «απόσπασε το μοναδικό καρδιοχειρουργό που διέθετε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο (για να είναι ενεργός), αντί να ανοίξει την Κλινική το έτος 2018».

Σήμερα η εν λόγω κλινική του νοσοκομείου διαθέτει μόνο ένα Διευθυντή Θωρακοχειρουργό και έναν Επικουρικό Καρδιοχειρουργό, ενώ «δεν έχει ανεπτυγμένη ΜΕΘ Καρδιοχειρουργική που είναι απαραίτητη για τέτοια βαριά περιστατικά μετά το χειρουργείο».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται καθώς σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά από τη Δυτική Ελλάδα διακομίζονται με καθυστέρηση άνω των 4 ωρών για Αθήνα ή Ιωάννινα που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.

Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς στη βάση αεροδιακομιδών στο Άκτιο που εγκαινιάστηκε προεκλογικά από τον πρώην πρωθυπουργό, διαθέτει μόνο ένα ελικόπτερο τύπου Α-109. Μάλιστα, τοσυγκεκριμένο δεν πετάει νύχτα και δεν αναλαμβάνει διακομιδές περιστατικών που μπορεί να το βρει στον αέρα μετά το σούρουπο.

Για την διασφάλιση των ασθενών αναγκαίες είναι οι χερσαίες διακομιδές, αλλά η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση της λειτουργίας των Νοσοκομείων και της διαχειριστικής κατάστασης του ΕΚΑΒ, ώστε «να μη θρηνήσουμε νέα θύματα του ΕΣΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου