Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Διπλασιάζονται οι αποδοχές για εργαζόμενους του ΕΣΥ που μεταβαίνουν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που προβλέπει αποζημίωση διπλού ημερομισθίου σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ οι οποίοι μετακινούνται εκτός περιφερειακής ενότητας σε πληττόμενα νοσοκομεία.

Τη ρύθμιση είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Για ακόμη μία φορά, ο υπουργός Υγείας είχε αναφερθεί στους υγειονομικούς, τονίζοντας ότι οι προσπάθειές τους είναι ηρωικές, και ανακοίνωσε ότι όλοι, γιατροί και νοσηλευτές, που θα μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και στα νοσοκομεία της για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για την περίοδο που θα παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο χωροταξικό νομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ακόμη ότι τα νοσοκομεία Κατερίνης, Δράμας, Σερρών, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Φλώρινας είναι τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας που πιέζονται περισσότερο από την πανδημία. 

Τα εν λόγω νοσοκομεία έχουν ήδη ενισχυθεί με 167 ιατρούς, 265 νοσηλευτές και 110 άτομα λοιπό προσωπικό. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσής τους, μεταβαίνουν 8 γιατροί από το ΕΣΥ, 5 παθολόγοι, 2 γενικοί ιατροί και ένας καρδιολόγος, που σήμερα υπηρετούν σε νοσοκομεία της Αττικής και στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού Αργολίδας.

Για τους 8 αυτούς γιατρούς και για όσους συναδέλφους τους από το ΕΣΥ, γιατρούς και νοσηλευτές, στις ειδικότητες που χρειάζονται οι κλινικές COVID, συνδράμουν στην προσπάθεια των νοσοκομείων «πρώτης γραμμής» που έχουν ανάγκη στην παρούσα φάση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε ότι θα καταθέσει σήμερα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει διπλασιασμό των αποδοχών τους για το χρονικό διάστημα που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/diplasiazontai-apodohes-esy-nosokomeia-boreias-elladas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου