Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

19/9/2014 Συνέντευξη του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη


Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:Συνέντευξη του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, στον Βήμα FM.

Προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν τις 4.000 προανήγγειλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Βήμα FM, ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης. Μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση ανακοίνωσε ότι 1.000 από αυτές τις προσλήψεις αφορούν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού.

Ο Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε και για το θέμα της παροχής φαρμάκων στους ασθενείς με κινητικά προβλήματα, όπου –όπως είπε- μελετάται και θα ξεκινήσει σύντομα η διανομή κατ’ οίκον, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, αναζητώντας τα φάρμακά τους.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις που αφορούν την πολιτική κατάσταση και συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, επεσήμανε ότι όλα αυτά που εξήγγειλε, δεν μπορούν να είναι εφαρμόσιμα και χαρακτηρίζονται είτε ως λαϊκίστικα είτε στην περίπτωση που δεχτούμε ότι θα εφαρμοστούν, ως καταστροφικά.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε την επιθυμία του να είναι πρόσωπο από την Κεντροδεξιά, ωστόσο με βάση τον συσχετισμό των δυνάμεων που υπάρχουν σήμερα στη Βουλή και που θα ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ίσως να είναι μια πρόταση από την πλευρά της Κεντροαριστεράς.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη εφαρμογής της πολιτικής που εκφράζει η σημερινή Κυβέρνηση, όπου βγαίνοντας από το μνημόνιο, πρέπει να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις , να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα, αφού έτσι θα βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής για όλους τους Έλληνες. Διαφορετικά το πρόγραμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς του κ. Τσίπρα θα οδηγήσει και πάλι σε αδιέξοδο, αφού έχει ως μοναδικό μοχλό ανάπτυξης το Κράτος.

Σημείωση:

Επισυνάπτεται τόσο το σκέλος υγείας, όσο και το πολιτικό της συγκεκριμένης συνέντευξης.

Συνημμένο Αρχείο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου