Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΙΣ: Να τεθούν τώρα σε εφαρμογή τα ανακοινωθέντα για την εξόφληση των δεδουλευμένων των ιατρών

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να τεθούν τώρα σε εφαρμογή τα ανακοινωθέντα για την εξόφληση των δεδουλευμένων των ιατρών

Σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, αναφορικά με την έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 360 εκατ. Ευρώ για την εξόφληση των δεδουλευμένων των τελευταίων μηνών του 2011, καθώς και για το άνοιγμα των συμβάσεων όλων των ιατρών οι οποίοι επιθυμούν να συνεργαστούν με τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει τα εξής:

Οι πιέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και όλου του ιατρικού κόσμου της χώρας οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα στις ως άνω κατευθύνσεις, με καθυστέρηση βέβαια, αλλά απαιτείται τώρα η άμεση υλοποίηση των ανακοινωθέντων μέτρων, διότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας έχει επανειλημμένα απογοητευτεί από ανακοινώσεις οι οποίες δεν εφαρμόζονται και από καθυστερήσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ευελπιστεί ότι ο Υπουργός Υγείας θα δώσει άμεσα την εντολή να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα, μετά από τόσα χρόνια καθυστέρησης, καθώς και να προχωρήσει άμεσα ο ΕΟΠΥΥ σε νέες συμβάσεις, με δυνατότητα σύμβασης για όλους τους ιατρούς, μετά από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.

Δεν είναι καιρός για λόγια ή για υποσχέσεις, αλλά για έργα και πράξεις, γιατί η οικονομική εξάντληση των επαγγελματιών υγείας είναι έντονη, τα όρια της αντοχής τους έχουν ξεπεραστεί και η περίθαλψη των ασφαλισμένων βρίσκεται ήδη σε οριακή κατάσταση.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συνεργαστεί με θετική προδιάθεση για να υλοποιηθούν άμεσα οι ως άνω δεσμεύσεις και ανακοινώσεις.

Τέλος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ανακοινώνει ότι στηρίζει το διήμερο των κινητοποιήσεων, τις οποίες έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ για την 1η και την 2α Οκτωβρίου και καλεί όλους τους ιατρούς να προασπίσουν αγωνιστικά και δυναμικά την αξιοπρέπεια, τη λειτουργία και το κύρος του Έλληνα ιατρού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου