Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στις ψυχιατρικές μονάδες μετά το θάνατο νοσηλευτή! Τι καταγγέλλουνΓια αναμενόμενο περιστατικό κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών μετά το θάνατο του άτυχου εργαζόμενου στο Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, καταγγέλλοντας πως οι αρμόδιοι γνώριζαν αλλά δεν έπρατταν τίποτε. Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Σε αναστάτωση είναι δεκάδες εργαζόμενοι σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και τμήματα μετά το χαμό νοσηλευτή ο οποίος φέρεται να κακοποιήθηκε θανάσιμα από τρόφιμο στο Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, ο οποίος ανήκει στην ευθύνη του ΓΝΑ Σισμανόγλειο.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ καταγγέλλει πως υπήρχαν αναφορές και αντιδράσεις της διεπιστημονικής ομάδας του ξενώνα. 

Όπως τονίζει: «ο επιστημονικά υπεύθυνος της εν λόγω δομής, παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση, για τα όσα συνέβαιναν εκεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες τα περιστατικά επιθετικότητας δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ιδιαίτερα συχνά και επικίνδυνα, μιας και το πλαίσιο λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής είναι ακατάλληλο για τη φιλοξενία ατόμων με παραβατική συμπεριφορά, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο».

Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών καλούν της ηγεσία του υπουργείου υγείας αλλά και κάθε αρμόδιο να λάβει άμεσα μέτρα για τη μεταφορά των φιλοξενούμενων με παραβατική συμπεριφορά, σε άλλη, δομή κατάλληλη για τις ανάγκες τους, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η ζωή των εργαζομένων, αλλά και των άλλων φιλοξενούμενων. 

Πάντως το περιστατικό έχει θέσει σε συναγερμό την ηγεσία του υπουργείου υγείας η οποία φοβάται πως ένα αντίστοιχο τραγικό επεισόδιο σε άλλη ψυχιατρική μονάδα θα δημιουργούσε πρόβλημα στο επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης.
Άλλωστε εργαζόμενοι σε ψυχιατρικές κλινικές και τμήματα καιρό τώρα διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού με συνέπεια να υπάρχουν κενά και στην ασφάλεια και επιτήρηση των τροφίμων.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης που έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα το τραγικό περιστατικό στον ξενώνα εφήβων, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει δώσει επίσης εντολή μα ελεγχθούν τα μέτρα ασφαλείας στα περισσότερα ψυχιατρικά νοσοκομεία και τμήματα ώστε να διαπιστωθεί τι συνθήκες επικρατούν.

Σε ότι αφορά το ίδιο το περιστατικό τα αποτελέσματα της η ΕΔΕ θα πρέπει να εξαχθούν άμεσα ώστε να συμβάλουν στη συνολική έρευνα που γίνεται από αστυνομία και δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου