Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Εγγυήσεις της Υφ. Υγείας για τους ανασφάλιστους και τις διαγνωστικές εξετάσειςΕπίσκεψη στο κέντρο ψυχοκοινωνικής φροντίδας ''Ευαγγελισμός'', στο κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ''Δίολκος'' και στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου πραγματοποίησε την Παρασκευή η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα.

Εξερχόμενη του Νοσοκομείου Κορίνθου η Υφυπουργός Υγείας συνομίλησε με μέλη της ''Κοινωνίας των Πολιτών'' που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την πρόσβαση που θα έχουν στις υπηρεσίες υγείας οι πολίτες που στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης.

Η κα Παπακώστα επισήμανε πως οι ανασφάλιστοι βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και πως το σχέδιο του υπουργείου για τον παιδικό εμβολιασμό προβλέπει και φέτος εμβολιασμό όλων των παιδιών καθώς το Υπουργείο εστιάζει στον τομέα της πρόληψης.

Στο πλαίσιο αυτό της πρόληψης, η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε σαφώς πως οι προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις μαστού όσο και το Τεστ ΠΑΠ συνεχίζουν να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας και προανήγγειλε, για το επόμενο χρονικό διάστημα, την έναρξη εκστρατείας ελέγχου του μαστού σε συνεργασία με νοσοκομεία και δομές σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου