Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΣΑ: Οι εργαστηριακοί ιατροί πρέπει να πληρώνονται τις εξετάσεις που κάνουν



«Συγκέντρωση εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών για το πλαφόν, το rebate και το clawback»

Συγκέντρωση εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών πραγματοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όπου οι ιατροί ενημερώθηκαν για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, τα ατομικά πλαφόν και τα προβλήματα που δημιουργούν στους ιατρούς τα επαχθή μέτρα του rebate και του clawback. Πολλοί εκ των νέων ιατρών διατύπωσαν την άποψη ότι η πενταετία πρέπει να θεωρείται ο μέσος όρος της ειδικότητας με τη δυνατότητα αναπροσαρμογής σε περίπτωση που κάποιοι συνάδελφοι το ξεπέρασαν μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης του ιατρείου του.

Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα , και εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι θα υιοθετηθούν οι εισηγήσεις που διατυπώθηκαν ώστε να προωθηθούν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επιπροσθέτως ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους παριστάμενους για την αναγκαιότητα, ώστε το ιατρικό σώμα να είναι ενωμένο για την από κοινού διεκδίκηση με δραστικές και καθαρές ενέργειες, όπως αποφασίστηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση του ξενοδοχείου president, ήτοι με την υπογραφή εξουσιοδότησης προς τον ΙΣΑ για τη διαπραγμάτευση των συμβάσεων χωρίς clawback και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα επαχθή μέτρα με τη κοινοποίηση προς τους ασθενείς σχετικής ενημερωτικής επιστολής του ΙΣΑ, η οποία θα αποσταλεί ανά 50άνταδες σε όλα τα ιατρεία.

Τέλος ο Πρόεδρος ανέφερε με ιδιαίτερη δριμύτητα ότι «Ο εφιάλτης πάντα υπάρχει εκ των έσω στην ιστορία. Υπήρξε και στο ιατρικό σώμα που στέρησε τις συλλογικές συμβάσεις των ιατρών με το μονοψώνιο που λέγεται ΕΟΠΥΥ προδίδοντας με επαίσχυντους όρους, με αποτέλεσμα οι ιατροί να αμείβονται με αμοιβές ντροπής ή να μην αμείβονται καθόλου ή να μην του δίδεται το δικαίωμα σύμβασης. Ο λαϊκισμός με την προδοσία είναι ο χειρότερος εχθρός από τον οποιοδήποτε άχρηστο ή κακό Υπουργό υγείας.»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου