Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΦΣ: Η Γενική Συνέλευση εκλέγει νέο πρόεδρο - τα προγνωστικά & η ανατροπή μετά από 30 χρόνια



την ανάδειξη νέου προέδρου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο βρίσκονται όλα τα βλέμματα του κλάδου σήμερα Σάββατο, καθώς πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των φαρμακοποιών, καθώς οι προηγούμενες τρείς συνεδριάσεις απέβησαν άκαρπες.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και οι 174 εκλέκτορες – εκπρόσωποι των Συλλόγων όλης της χώρας- είναι αποφασισμένοι αυτή την φορά, να εκλέξουν πρόεδρο σε μία δύσκολη συγκυρία ομολογουμένως και σε έναν Σύλλογο που παραμένει ακέφαλος από τις 14 Ιουνίου ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές.

Οι δύο μονομάχοι, είναι οι κ.κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης – πρόεδρος μέχρι πρότινος του ΠΦΣ και επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από την Ν. Δημοκρατία- και ο Κων. Λουράντος πρόεδρος του ΦΣΑ επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εκλογική αναμέτρηση θα γίνει ανατροπή, με την θέση του προέδρου του ΠΦΣ να καταλαμβάνει ο κ. Λουράντος με ποσοστό περίπου 82% και ο κ. Θεοδοσιάδης με 73% περίπου. Σε περίπτωση που βγουν τα προγνωστικά, θα πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή, αφού επί 30 χρόνια η Νέα Δημοκρατία σημείωνε πρωτιά και αυτοδυναμία.

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα κάποτε κάνουν τον κύκλο τους και κλείνουν για να ανοίξει μία καινούρια σελίδα. Οι ίδιες οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η εποχή αυτή, είναι πολύ σκληρή και για τους φαρμακοποιούς, έναν κλάδο που βιώνει διαρκώς δυσκολίες εξαιτίας της συνεχιζόμενης ύφεσης και των ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών που άφησαν βαθειά το αποτύπωμά τους στην χώρα, στην πραγματική οικονομία και στους εργαζομένους.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό στην σημερινή γενική Συνέλευση είναι πως θα υπάρξει αποκαθήλωση του παλαιού καθεστώτος, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους. Και είναι πράγματι ένα δύσκολο και αβέβαιο μέλλον, όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους εργαζόμενους, ωστόσο εδώ τα πράγματα είναι οριακά πλέον.

Η μείωση του ποσοστού κέρδους που γονάτισε τους φαρμακοποιούς όπως αναφέρουν, η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ και η διάθεσή τους από μεγάλα Σούπερ Μάρκετ- τα οποία κλείνουν ήδη το μάτι στην αγορά, αλλά και το ωράριο που έχει ξεχειλώσει, αποτελούν σοβαρά ζητήματα του κλάδου.

Ειδικά για το τελευταίο, όπως εκπρόσωποι Συλλόγων, αναφέρουν ότι «η εξάρθρωση του ρυθμιστικού πλαισίου της λειτουργίας του στην Ελλάδα, αποτελεί ένα μοναδικό νεοφιλελεύθερο πείραμα σε όλη την Ευρώπη, το οποίο συνιστά σοβαρό και επικίνδυνο εγχείρημα».

Για επίλογο, θα αναφερθούμε σε μία φράση που χρησιμοποίησαν εκπρόσωποι της Εύβοιας και της Κορινθίας, κ.κ. Καρλατήρας και Τσιριμπής, οι οποίοι τονίζουν μεταξύ άλλων τα εξής για την σημερινή ημέρα:

«Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που μπορούν να πολεμήσουν. Οι μάχες χάθηκαν γιατί δεν δόθηκαν ποτέ. Η μοίρα χιλιάδων φαρμακοποιών, που ακόμα ελπίζουν σε ένα θαύμα, ψάχνει νέα πρόσωπα, που απλά θα κάνουν το αυτονόητο: θα προσπαθήσουν, θα αντισταθούν, θα διεκδικήσουν, θα οργανώσουν τον κλάδο, που έχει σκορπίσει μετά από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Από εμάς θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από εμάς θα εξαρτηθεί το μέλλον. Στα χεριά μας κρατάμε την ελπίδα, ας το αποδείξουμε στην πράξη, ας το δείξουμε τόσο στην κάλπη όσο και αμέσως μετά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου