Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ξεσηκωμός και στη δημόσια Υγεία το μεσημέρι της Πέμπτης

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Την προσεχή Πέμπτη 29/3 πραγματοποιείται Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας την οποία διοργανώνουν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ και στηρίζει η ΑΔΕΔΥ...

Διαβάστε τι αναφέρουν από την ΟΕΝΓΕ:

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΕΝΓΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ
ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας!

Γιατί δεν ανεχόμαστε να απολύονται χιλιάδες συνάδελφοι επικουρικοί και συμβασιούχοι που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος Υγείας, ένα μόνο τμήμα των μόνιμων αναγκών που υπάρχουν.

Γιατί δε δεχόμαστε να πετάνε στην ανεργία αφού τους ξεζούμισαν χρόνια ολόκληρα χιλιάδες συναδέλφους επικουρικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, που μόνο επικουρικός δεν είναι ο ρόλος τους, απαξιώνοντας τους επιστημονικά και στερώντας από το δημόσιο σύστημα υγείας πολύτιμο, έμπειρο και αξιόμαχο επιστημονικό δυναμικό.

Γιατί δε συμβιβαζόμαστε με το άθλιο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Γιατί δε δεχόμαστε να γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με το σταγονόμετρο που δεν καλύπτουν καλά καλά ούτε τον αριθμό των αποχωρήσεων όταν τα κενά με βάση τους κουτσουρεμένους οργανισμούς του 2012 είναι χιλιάδες.

Γιατί δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με ανέξοδες υποσχέσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όταν και όποτε το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Γιατί οι ανάγκες του λαού για υψηλού επιπέδου απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας, η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα δεν μπορούν να περιμένουν.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους επικουρικούς, μόνο τους συναδέλφους συμβασιούχους. Αφορά και τους μόνιμους συναδέλφους, τους συναδέλφους που είναι άνεργοι. Αφορά και τους ασθενείς, το δικαίωμα του λαού στην Υγεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν.

Ø Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι όλοι όσοι εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας δε θα απολυθούν και θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ø Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Την Παρασκευή 30/3 ενώνουμε τη φωνή μας με τους δασκάλους και τους καθηγητές που παλεύουν και αυτοί για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση. Όλοι στη συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε τι αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Ο κατήφορος της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται

Έκλεισαν οι Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Νάουσας και Άμφισσας.

Από το Νοσοκομείο Άμφισσας παραιτήθηκε η μοναδική Νεφρολόγος, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι στον αέρα και οι νεφροπαθείς σε απόγνωση.

Τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων. Η Κυβέρνηση κάνει μόνο τηλεπροσλήψεις. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν το 1 δις ευρώ. Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους. Μάλιστα Παθολογικές που είναι υπεραπαραίτητες λόγω έξαρσης των ιώσεων.

Έκλεισε η Παθολογική Κλινική της Νάουσας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Το Νοσοκομείο της Άμφισσας παραπαίει. Κλείνει από ώρα σε ώρα η Παθολογική Κλινική. Παραιτήθηκε ο δεύτερος Παθολόγος και έμεινε μόνο ένας ο Διευθυντής της Κλινικής. Η μία παθολόγος που εξυπηρετούσε στις εφημερίες και τα πρωινά μεταφέρθηκε οριστικά στα ΤΟΜΥ (έτσι ανοίγει τις ΤΟΜΥ η Κυβέρνηση). Η μία μοναδική Νεφρολόγος που διέθετε το Νοσοκομείο παραιτήθηκε και η Μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου είναι στον αέρα (κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου).

Πόσες φορές δεν μας διέψευσε η Κυβέρνηση στις ανακοινώσεις μας που επισημαίνουμε ότι τα δύο αυτά Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις Ιατρών και βασικές Κλινικές κινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Οι ασθενείς θα φιλοξενούνται στις στάσεις του μετρό και τα παγκάκια.

Πάει στράφι όλη η προσπάθεια των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας επί σειρά ετών για την προώθηση της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Πετάνε στον αέρα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την κοινωνική επανένταξη, την αποασυλοποίηση.

Η Κυβέρνηση προετοιμάζει μέσω Επιτροπής που σύστησε στα πλαίσια των Μνημονιακών δεσμεύσεων που ανέλαβε να αντικαταστήσει το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας το αργότερο το Φλεβάρη του 2019.

Εάν συμβεί αυτό οι Νοσηλευτές, το λοιπό Προσωπικό της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας θα παίρνουν μισθό κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

Με την ένταξη στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις ενιαίες υποχρεώσεις (μετατροπή συντάξεων σε Προνοιακά επιδόματα, αύξηση εισφορών, αύξηση ορίων ηλικίας κ.α.) όχι όμως και τις ενιαίες παροχές.

Νοσηλευτικό Προσωπικό και άλλο Προσωπικό που προέρχεται από τον ασφαλιστικό φορέα του ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν’ αντιθέσει με όλους εμάς που προερχόμαστε από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου (Γενικό Λογιστήριο Κράτους).

Το Επικουρικό Προσωπικό και το πρώην εργολαβικό Προσωπικό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ομηρία. Επίτροποι του ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται την καταβολή της μισθοδοσίας και 31/12/2018 λήγουν οι συμβάσεις όλων.

Η απόλυσή τους είναι καταστροφή για τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια. Ζητάμε την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης και την επανασύσταση των οργανικών θέσεων στο υποστηρικτικό προσωπικό.

Φτάνει έως εδώ.

ΠΕΜΠΤΗ 29/3/2018, 12.30μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Στήριξη της ΑΔΕΔΥ:

Τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν το 1 δις ευρώ. Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, την κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Το μέτρο αυτό αποτελεί καταστροφή για 10.000 ψυχικά πάσχοντες ασθενείς κατ’ έτος, που νοσηλεύονται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.

Η Κυβέρνηση προετοιμάζει, μέσω Επιτροπής που σύστησε και στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων που ανέλαβε, να αντικαταστήσει το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, το αργότερο μέχρι τον Φλεβάρη του 2019.

Εάν συμβεί αυτό οι Νοσηλευτές και το λοιπό Προσωπικό της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας θα παίρνουν μισθό κάτω από αυτόν του ανειδίκευτου εργάτη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 12:30, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου