Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το ΓΝ Ζακύνθου – Συλλαλητήριο στις 2 Μάρτη

Τώρα δεν είναι πια μόνοι τους οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο που φωνάζουν για στελέχωση και χρηματοδότηση. Αυτή τη φορά τον αγώνα για το Νοσοκομείο τον στηρίζουν πολλοί. Όσοι είναι και αυτοί που δεν έχουν αλλού να ελπίζουν παρά σε μια σύγχρονη δημόσια δευτεροβάθμια οργανωμένη και αποτελεσματική δομή υγείας στο νησί, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

Ygeionomikoi.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου, με απόφαση του στην ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/02/2019, σε συντονισμό με τους Συλλόγους του Δημοσίου, τους Συλλόγους των Επαγγελματιών και τους συλλόγους Γονέων προχωράει στα εξής:

Συλλογή υπογραφών με κείμενο των αιτημάτων μας, το οποίο θα επιδοθεί στον Υπουργό Υγείας και στα κόμματα τη Βουλής , πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Μηχανοκίνητο Συλλαλητήριο το Σάββατο 2 Μαρτίου στην πόλη και στα χωριά της Ζακύνθου, με συγκέντρωση 11:00 π.μ. στο γήπεδο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών.

Να μην κάνουμε βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα μας στην υγεία.

Μόνο ο μαζικός , αποφασιστικός αγώνας στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου ως δημόσιο και δωρεάν μπορεί να έχει αποτελέσματα απέναντι στην υποβάθμιση και απαξίωση που επέβαλλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΕΘ ,
ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Κείμενο υπογραφών

Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της πλήρους και ασφαλούς λειτουργίας των κλινικών του Νοσοκομείου Ζακύνθου και της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ που σήμερα ανεπαρκεί κυρίως σε προσωπικό.

Η επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και τη ζωή του λαού της Ζακύνθου και των παιδιών του, η οποία έχει διαμορφωθεί από τις κυβερνήσεις που διαχρονικά περικόπτουν τα κονδύλια για την υγεία και τελευταία οδηγούν γιατρούς σε παραιτήσεις, πρέπει να σταματήσει.

Στις υπηρεσίες υγείας πρέπει να έχουν όλοι δικαίωμα και πρόσβαση. Δεν μπορεί να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να μη δίνεται λύση, δεν πρέπει να παραμένουν παιδιά χωρίς νοσοκομειακή φροντίδα αλλά ούτε και να αντιμετωπίζεται το σοβαρό αυτό ζήτημα της λειτουργίας και στελέχωσης του Νοσοκομείου με ημίμετρα.

Θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία σε ασφαλή και σύγχρονο Νοσοκομείο με ανεπτυγμένες , στελεχωμένες και αξιοπρεπώς χρηματοδοτημένες όλες τις υπηρεσίες ,τα τμήματά και τις κλινικές του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘ, ΣΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου