Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Δείτε τις «χρυσές» αμοιβές που παίρνουν οι οικογενειακοί γιατροί στην Κύπρο!


Τα μάτια τους θα τρίβουν οι Έλληνες οικογενειακοί ιατροί δηλαδή Παθολόγοι, Γενικοί Γιατροί και Παιδίατροι που έχουν κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, εάν διαπιστώσουν με πόσα χρήματα αμείβονται οι συνάδελφοι τους στην Κύπρο και μάλιστα για πολύ λιγότερη δουλειά.

Στην Ελλάδα όπως είναι γνωστό οι ιδιώτες γιατροί αρνούνται να κάνουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ως οικογενειακοί γιατροί, καθότι θεωρούν ότι οι αμοιβές είναι εξευτελιστικές. Γι αυτό άλλωστε και είναι μόλις 700 αυτοί που υπέγραψαν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ για να προσελκύσει περισσότερους το υπουργείο Υγείας όπως λένε πηγές του HealthReport.gr επεξεργάζεται σενάρια βελτίωσης της σύμβασης.Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Νέες βελτιωτικές κινήσεις για τον οικογενειακό γιατρό! Τι σχεδιάζεται»

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας Έλληνας ιδιώτης Παθολόγος ή Γενικός Γιατρός με ανώτατο όριο τους 2250 ενήλικες ασθενείς που μπορεί να αναλάβει και να έχει στην λίστα του, θα πληρωθεί με 1 ευρώ το μήνα για κάθε ασθενή.

Βέβαια είναι άγνωστο πόση ώρα θα μπορεί να αφιερώσει στο σύνολο των ασθενών της λίστας του.

Αντίστοιχα ένας Παιδίατρος ιδιώτης που θα γίνει οικογενειακός για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ με ανώτατο όριο τα 1500 παιδιά επίσης θα λάβει 1 ευρώ το μήνα για το καθένα από αυτά. «Στην Ελλάδα έχουμε τη χειρότερη σύμβαση οικογενειακών γιατρών στην Ευρώπη» λέει στο HealthReport.gr η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου. Καθόλου τυχαία βέβαια.

Χρυσές αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί στην Κύπρο

Από την άλλη το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Κύπρου απέχει παρασάγγας από το δικό μας, καθότι οι Κύπριοι γιατροί πρέπει τουλάχιστον να είναι ικανοποιημένοι σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα. Εξάλλου οι αμοιβές τους είναι σχεδόν πενταπλάσιες!

Ενδεικτικά η ετήσια αμοιβή για έναν «Προσωπικό Γιατρό» όπως ονομάζονται οι οικογενειακοί γιατροί στην Κύπρο, δηλαδή Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί αγγίζει το 136.434 ευρώ για 1300 ασθενείς και όχι για 2250 ασθενείς που αντιστοιχεί στον Έλληνα γιατρό.

Ανάλογες και οι αμοιβές για τον Προσωπικό Παιδίατρο της Κύπρου ο οποίος εάν αναλάβει 972 παιδιά τα οποία θα ανήκουν στον παιδικό πληθυσμό ευθύνης του, θα αμειφθεί με 126.515 ευρώ το χρόνο.Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΓΕΣΥ της Κύπρου (το αντίστοιχο Κυπριακό ΕΣΥ) καλεί τους γιατρούς να συνάψουν συμβάσεις καθότι αρνούνται επειδή τις θεωρούν απαξιωτικές.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες, Έλληνες γιατροί χτυπούν την πόρτα του Κυπριακού ΓΕΣΥ για να συνάψουν συμβάσεις ως Προσωπικοί γιατροί.

4 σχόλια:

  1. Αποκλείεται να παίρνουν οι γιατροί στη Κύπρο μισθό ...10.000 ευρώ το μήνα!!!

    Τι έγινε η κακόμοιρη και πολύπαθη Κύπρος? Σαουδική Αραβία?
    Δεν τα έχουν βρει τα πετρέλαια ακόμα! ΘΑ... τα βρούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. €50 η επισκεψη επί δέκα ασθενείς τη μέρα κάνε τον λογαριασμό .Χωρις γραμματέα με 20 τετραγωνικα ιατρείο .

      Διαγραφή
    2. 12.13, Συριζόπουλο της καταραμένης φτωχολογιας, κακομοιρη και πολύπαθη ειναι η άθλια χώρα σου, που "εσυ" κυβερνάς και οχι η μεγαλειωδης Κυπρος,ουτε η μεγαλειωδηε Γερμανια, Αυστρία, Βρετανια κ.τ.λ.
      Αλλωστε η κυβερνηση σου μισει τους γιατρους, συνεπως, γιατι να τους δωσει αξιοπρεπη μισθό, προτιμαει να αμοιβει τους αγραμμάτους, τεμπεληδες και καθε λογης σκυλολόι...

      Διαγραφή
  2. Αυτοί οι μισθοί δεν παίζουν ούτε στις Σκανδιναβικές χώρες (μένω στην πλουσιότερη από αυτές). Η Κύπρος έχει πιο λεφτά από αυτές?
    Μήπως παραπληροφορείτε τον κόσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή