Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Μπλόκο από τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ την Τετάρτη! Γιατί διαμαρτύρονται

25 Φεβρουαρίου 2019

Κατάληψη στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι σκοπεύουν να κάνουν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την περαιτέρω μείωση των αρμοδιοτήτων του φορέα.

Ειδικότερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ έχει διοργανώσει για το πρωί της Τετάρτης κινητοποίηση και κατάληψη προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του, στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον ΕΟΠΥΥ στην ΗΔΙΚΑ

Πρόκειται κυρίως για τις ψηφιακές υπηρεσίες οι οποίες περνούν στην εταιρεία του δημοσίου που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, γεγονός που όμως προκαλεί νέα αναστάτωση στους κόλπους του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα όλα τα ψηφιακά αρχεία των ασθενών τα οποία μέχρι σήμερα διαχειριζόταν ο ΕΟΠΥΥ, μεταφέρονται υπό τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας και από εκεί στην ΗΔΙΚΑ, η οποία και θα διαχειρίζεται πλήρως τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Όποιο στοιχείο σχετίζεται με τον ηλεκτρονικό φάκελο θα ελέγχεται και θα καταχωρείται από την ΗΔΙΚΑ, όπως τα φάρμακα, οι εξετάσεις κ.λ.π.
Αντίστοιχα και τα μητρώα των ασθενών στα οποία εγγράφονται οι πάσχοντες ανά ασθένεια θα ελέγχονται επίσης από την ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «ΕΟΠΥΥ: Νέο άγριο κούρεμα αρμοδιοτήτων με το πολυνομοσχέδιο! Τι αλλάζει»

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί άλλο ένα μεγάλο κούρεμα στις αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ πριν από έναν χρόνο όταν με αιφνιδιαστικό Προεδρικό Διάταγμα έπαψε να είναι πλέον αυτόνομος και οι βασικές του υπηρεσίες ελέγχονται πλήρως από το υπουργείο Υγείας.

Αντιδράσεις και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται για τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί και από τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος

Μάλιστα ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ φέρεται να εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας την περασμένη εβδομάδα, η οποία βέβαια έσπευσε να περιορίσει τις αντιδράσεις του λέγοντας ότι οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ που περνούν μέσα από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, δεν τον αφορούν, όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Άγνωστο παραμένει πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση δεδομένης και της έντονης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί με τις φημολογούμενες πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου