Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Στους 11 οι νεκροί στην Ιταλία -Ακόμη τέσσερις υπέκυψαν στον φονικό ιό


Κινέζα με ιατρική μάσκα στο Κολοσσαίο

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ
Εκτακτα μέτρα για τους επισκέπτες της λόγω κορωνοϊού, παίρνει η Ιταλία στα αεροδρόμια 
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία είναι πλέον έντεκα.

Ανακοινώθηκε, πριν λίγο, ότι άφησε την τελευταία της πνοή μια ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενετο. Νωρίτερα σήμερα κατέληξαν ακόμα τρεις ασθενείς στην Λομβαρδία. Παράλληλα, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα. Συνολικά, τα κρούσματα είναι πλέον 325.

Για την ακρίβεια, οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Λομβαρδίας ήταν μια 83χρονη γυναίκα και δυο άντες, 84 και 91 ετών αντίστοιχα. Από τους 11, συνολικά, νεκρούς, οι εννέα έχουν καταγραφεί στην Λομβαρδία και δυο στη Βένετο.

Την σχετική ενημέρωση προς τον κόσμο που αγωνιά έκανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Αντζελο Μπορέλι.

Το βασικό χαρακτηριστικό των θυμάτων, είναι πως επρόκειτο για ηλικιωμένους, με εξασθενημένους οργανισμούς λόγων άλλων παθολογικών ζητημάτων που αντιμετώπιζαν.

Κορωνοϊός: Η JPMorgan περιορίζει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία

Η JPMorgan αποφάσισε να περιορίσει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία ώστε να προλάβει την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που στάλθηκε σε υπαλλήλους της και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters. Η τράπεζα ανέφερε ότι για όλα τα ταξίδια στην Ιταλία θα απαιτείται προηγουμένως έγκριση από τη διεύθυνση.

Σημειώνεται επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι που εδρεύουν στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και επέστρεψαν στις βάσεις τους από τη βόρεια Ιταλία μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες, θα πρέπει να εργάζονται από τα σπίτια τους, εφόσον έχουν παρουσιάσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Όσοι δεν έχουν συμπτώματα αλλά επισκέφθηκαν κάποιον από τους 12 δήμους στη βόρεια Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, θα χρειαστεί επίσης να εργάζονται από τα σπίτια τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Κορωνοϊός: Δεν κλείνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες της Ιταλίας

Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν «λανθασμένη και δυσανάλογη» αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε «να εξετάζεται κατά περίπτωση» η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-stoys-10-nekroi-italia-alla-3-thymata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου