Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε παράταση για τη προκήρυξη προσλήψεων των 940 μόνιμων γιατρών για το ΕΣΥ, προχώρησε τελικώς το υπουργείο Υγείας.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr τα τεχνικά προβλήματα ήταν πολλά στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες γιατροί που επιχειρούσαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους να μην το κατορθώνουν έπειτα από ώρες προσπαθειών. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγραψε το HealthReport.gr : «Στα κάγκελα οι γιατροί για τα προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προσλήψεων! Προς παράταση το υπουργείο Υγείας»

Παράταση μέχρι 3 Μαρτίου

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, δίνεται παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για θέσεις για προκήρυξη ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

«Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όλες τις θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ που προκηρύχθηκαν σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ.Γ4α/Γ.Π.8252/7-2-2020 έγκριση προκήρυξης του Υφυπουργού Υγείας, η οποία λήγει στις 28-2-2020 και ώρα 12:00, παρατείνεται έως την Τρίτη 3-3-2020 και ώρα 23:59, λόγω τεχνικών προβλημάτων της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής αιτήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υφυπουργός Υγείας.


Να σημειωθεί πάντως πως είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, γεγονός που αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες. Σύμφωνα μάλιστα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι προσλήψεις θα γίνουν εντός 5 μηνών και όχι σε 1,5 με 2 χρόνια όσο διαρκούσε μέχρι σήμερα η κλασική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου