Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Διοικητές των Νοσοκομείων: Ποιες εντολές πήραν από τον Κικίλια


Ευρεία σύσκεψη στην οδό Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε σήμερα όπου παρέστησαν όλοι οι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Μετά από πρόσκληση του υπ. Υγείας συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά προκειμένου να λάβουν οδηγίες για το πώς θα χειριστούν κρίσιμα ζητήματα των νοσοκομείων τους.

Σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr οι συστάσεις ήταν να δίνεται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ασθενών ώστε να μην ταλαιπωρούνται σε ατελείωτες αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να αυξηθεί ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών.

Εξάλλου ο υπ. Υγείας έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη πως “οι νέοι διοικητές θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα απόδοσης που έχουμε ορίσει και στην περίπτωση που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα απολύονται αυτοδίκαια, χωρίς αποζημίωση”. Διαβάστε ΕΔΩ τι υπέγραψαν οι Διοικητές Νοσοκομείων: “Διοικητές Νοσοκομείων: Αυτό είναι το συμβόλαιο που υπέγραψαν! Όλες οι υποχρεώσεις”

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπ. Υγείας επανέλαβε στη διάρκεια ομιλίας του ότι στις άμεσες προτεραιότητες τους θα πρέπει να είναι η καλύτερη διασύνδεση των τμημάτων επειγόντων με το ΕΚΑΒ, η εξάλειψη των ράντζων, αλλά και η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα Τμήματα Επειγόντων σε κάθε εφημερία.

Από την άλλη το συμφωνητικό που υπέγραψαν περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια οι υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στο σύστημα υγείας αλλά και οι δυνατότητες αλλαγών τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και του προσωπικού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη θητεία τους, οι Διοικητές των νοσοκομείων οφείλουν να υποβάλλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών μετά το τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου το σύνολο των δεδομένων που αφορούν τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τον Διοικητή της ΥΠΕ μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Υγείας προς απόδειξη της επίτευξης της ορισθείσας στοχοθεσίας.

1 σχόλιο:

  1. Τελικα ο υπουργος ειναι απλοικος στις δρασεις του.Αντι να αποσυμφορησει τα εκτακτα με την δημιουργια στιβαρης πρωτοβαθμιας φροντιδας υγειας,στελνει τους διοικητες στις ουρες των ΤΕΠ,να λενε ειμαστε εδω και συμπασχουμε μαζι σας.Λαικισμος και τα μυαλα στα καγκελα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή