Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο τύπου Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.)

ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658
ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 34 Τ.Κ. 10431 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 21038345732 
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: info@poseyppedy.gr

Αθήνα, 21-2-2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α.Π. 862

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Γ. της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Καταθέσαμε προτάσεις για τη λειτουργία των ΚΥ και τις συνθήκες εργασίας των γιατρών.

Συγκεκριμένα:

- Ζητήσαμε πλήρη στελέχωση των ΚΥ σε ιατρικό προσωπικό, λειτουργία των εργαστηρίων με επαρκή τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. 

- Ζητήσαμε την παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών, μέχρι να προκηρυχθούν θέσεις. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι παράνομες μετακινήσεις ιατρών στις ΤοΜΥ. Θέσαμε το θέμα των απλήρωτων γιατρών της 6ης ΥΠΕ.

- Τονίσαμε την ανάγκη 24ωρης εφημερίας ΚΥ και άλλων δύο στην 1η ΥΠΕ και δυο στην 2η ΔΥΠΕ. Προτείναμε τη θεσμοθέτηση μιας Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας (One Day Clinic) πιλοτικά.

- Η κάλυψη των αναγκών των Νοσοκομείων να γίνεται σε εθελοντική βάση, χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία των ΚΥ.

- Εργασιακές σχέσεις γιατρών. Επαναπροσλήψεις μετά από δικαστικές αποφάσεις. Προσωποπαγείς θέσεις. Παλαιά προκήρυξη ΑΣΕΠ. Όλες οι απόψεις να συγκλίνουν στην ενδυνάμωση του συστήματος και να αρθούν οι αδικίες.

- Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις ΣΔΙΤ. 

- Οικογενειακοί Γιατροί. Η κατεύθυνση να γίνουν συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες είναι κατ’ αρχάς μια εφικτή λύση, κατά την άποψή μας οφείλει να γίνει επανενεργοποίηση των συμβάσεων με παθολόγους, Γ.Ι. και παιδιάτρους, που διακόπηκε εκβιαστικά η σύμβασή τους γιατί δεν δέχτηκαν να γίνουν οικογενειακοί γιατροί.

- Ζητήσαμε Ενιαία Πολιτική από τις ΥΠΕ, με εκτός των άλλων και ενιαίο εκκαθαριστικό.

- Συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου για την

ΠΦΥ

- Επιμείναμε στη διατήρηση και επισκευή του ΚΥ Πύλης Αξιού στη Θεσσαλονίκη, που διεκδικείται από τους δικηγόρους.

- Κατοχύρωση του Ιατρικού επαγγέλματος. Κανένα Φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή, ιδίως για τα αντιβιοτικά.

- Επιλογή των επιστημονικά υπεύθυνων μετά από προκήρυξη και αντικειμενικά κριτήρια.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι, οι όποιες προκηρύξεις έχουν ξεκινήσει να υλοποιηθούν και επίσης σταδιακά οι θέσεις των επικουρικών συναδέλφων να μετατραπούν σε μόνιμες μετά από προκήρυξη. Δήλωσε ότι δεν θα δοθεί παράταση για τους γιατρούς που λήγει η προθεσμία διακοπής του ελεύθερου επαγγέλματος έως 29/2/2020. Για κοινά θέματα των επτά ΥΠΕ ζήτησε να ενημερώνεται το Υπουργείο ώστε να τα θέτει στις συσκέψεις του ΚΕΣΥΠΕ. Επίσης δέχτηκε το αίτημα για συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη διαμόρφωση του Ν/Σ για την ΠΦΥ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΨΥΧΑΡΗΣ  Γ. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ναι ναι.... οικογενειακοι γιατροι με 75 λεπτα τον μηνα τον ασθενη και πελατες ενα ολοκληρο χωριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή