Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η υγεία στην…κατάψυξη! Μόλις 29 γιατροί στα Γιάννινα στη διάθεση του ΕΟΠΥΥ!!!

Με 20000 γιατρούς ήθελε να πλαισιώσει το νέο φορέα υγείας του 99% των ασφαλισμένων , του ΕΟΠΥΥ που κάνει την πρεμιέρα του στις 1/1/2012, ουσιαστικά από σήμερα Δευτέρα, αλλά όπως αποδεικνύεται λογάριαζε χωρίς... τους ιατρούς. Μήνες τώρα οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διεμήνυαν με κάθε τρόπο στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει τέτοιας έκτασης μεταβολή χωρίς σωστό σχεδιασμό, μόνο με λογιστικές πράξεις περιορισμού των δαπανών, χωρίς πραγματική καταγραφή των αναγκών των ασφαλισμένων και του υγειονομικού χάρτη της χώρας.
Η πρώτη Δευτέρα του χρόνου βρίσκει κλειστά τα φαρμακεία λόγω απεργίας των φαρμακοποιών και σε απεργία τετραήμερη τους ιατρούς του ΙΚΑ και τους Ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς.
Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να ενημερωθεί μέσω του 184 ή των ΚΕΠ ή από τις ιστοσελίδες του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, μιας και το καινούργιο ταμείο δεν έχει δικό του ιστοχώρο, για τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ της ειδικότητας που τον ενδιαφέρει, στην περιοχή που τον ενδιαφέρει και να προστρέξει γιατί υπάρχει πλαφόν 50 ασθενών ανά εβδομάδα στον συμβεβλημένο ιατρό. Αν ο ιατρός έχει συμπληρώσει το πλαφόν θα πρέπει να προστρέξει στον επόμενο που δεν έχει συμπληρώσει και ου το καθεξής.
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι ότι δεν υποχρεούνται να καταβάλουν στους συμβεβλημένους ιατρούς καμιά πρόσθετη αμοιβή εφόσον περιλαμβάνονται 200 επισκέψεις του ιατρού. Στην περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον χρήματα από τον Ιατρό οφείλουν να καταγγέλλουν άμεσα το περιστατικό.
Στην λίστα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο νομό των Ιωαννίνων μέχρι στιγμή περιλαμβάνονται 29 μόνο ιατροί
13 Παθολόγοι, 2 Γενικοί Ιατροί , 1 Καρδιολόγος, 3 Γυναικολόγοι, 1 Νεφρολόγος , 5 Ουρολόγοι , 1 οφθαλμίατρος, 2 Παιδίατροι , και ένας ιατρός άνευ ειδικότητος
Σε επικοινωνία μας με τον Αντιπρόεδρο του ΙΣΙ Κάτσενο Κώστα Ωτορινολαρυγγολόγο μας ενημέρωσε ότι ο αριθμός των τελικά συμβεβλημένων ιατρών ειδικά της παθολογικής ειδικότητας θα είναι τελικά λίγο μεγαλύτερος στα Γιάννενα καθώς δεν έχουν μπει στη λίστα ακόμα ορισμένοι ιατροί που έχουν δηλώσει ότι θα συμβληθούν στον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου