Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

αφού δεν θέλουμε προοπτική λύσης , ας παραμείνουμε μέρος τού προβλήματος!

Εξ αρχής πολλοί διατηρήσαμε  επιφυλάξεις έως σοβαρή ένσταση για τον χρόνο επιλογής των απεργιών (εκ μέρους της  ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ  αρχικά , του ΠΙΣ, της ΟΕΝΓΕ ). 
 Θα μπορούσε να δοθεί , με δεδομένη και την στάση των φαρμακείων αλλά και ανεξαρτήτως αυτής, ενα περιθώριο χρόνου λίγων ημερών τουλάχιστον, όπου θα φαινόταν από μόνη της η αποτυχία του ΕΟΠΥΥ, στα ΙΚΑ και τα ιατρεία των προθύμων συναδέλφων .
Αντ’ αυτού οι θεσμικοί, κατἀ περίπτωση, εκπρόσωποι των ιατρών αποφάσισαν πάλι με συγκεκριμένες σκοπιμότητες. 
Μέσω ασαφούς απαρίθμησης προθέσεων και διεκδικήσεων “σκληραίνουν ” τη  στάση τους; 
Ή κλείνοντας το ΙΚΑ και τα τακτικά των νοσοκομείων ,  εν ονόματι της ελεύθερης συνταγογράφησης και της αντίθεσης στη λειτουργία του θνησιγενούς ΕΟΠΥΥ ,
α) δεν επιτρέπουν να  φανεί η πλήρης  ανεπάρκειά του να εξυπηρετήσει τη δημόσια περίθαλψη, ώστε να χρεωθούν την αποτυχία των πειραματισμών  τους οι εμπνευστές του ΥΥΚΑ – ΕΟΠΥΥ, που θέλουν φθηνό ιατρικό δυναμικό για χαμηλής ποιότητας έως ανύπαρκτη δημόσια περίθαλψη,
β) διεκδικούν επιπλέον οφέλη για συγκεκριμένες ομάδες του ιατρικού δυναμικού;
Πώς αλλιώς να δει κανείς – εκτός των υπολοίπων – πως μέχρι και συνάδελφοι που εντάχθηκαν εθελουσίως προ διημέρου στον ΕΟΠΥΥ ……..αρνήθηκαν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του να παράσχουν τις υπηρεσίες τους , απεργώντας;!!!!!!!!
Όσο για την τύχη των νέων συναδέλφων , οι οποίοι αυτή τη στιγμή αποτελούν το μεγαλύτερο δέλεαρ για τούς Βουδούρηδες , για τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα , για όσους θέλουν χαμηλού κόστους επιστημονικό δυναμικό , ……. αυτοί γίνονται αντικείμενο χειραγώγησης  απ’  ὀλους όσους ομνύουν στο όνομά τους!
Εκουσίως ή ακουσίως δρώντες οι μετέχοντες των αποφάσεων, φέρονται να καθοδηγούν την κοινή γνώμη αλλά και τους συναδέλφους, ρίχνοντας άφθονο νερό στο μύλο του ΕΟΠΥΥ, που με προσθήκες ή τροποποιήσεις αναμένεται να λειτουργήσει προς όφελος ολίγων ομάδων επιχειρηματιών – ιατρών ή μη – μικρών αλλά ισχυρών συντεχνιακών συμφερόντων και οπωσδήποτε εις βάρος της πλειοψηφίας των ιατρών αλλά και γενικότερα τής δυνατότητας παροχής υγιειονομικής περίθαλψης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Με ενέργειες που χαρακτηρίζουν τη στάση της ιατρικής κοινότητας  όχι μόνον ως μέρος τού προβλήματος, αλλά ως  αιτία του . Στα μάτια των πολιτών. Που για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμη, εμπιστεύονται πολύ περισσότερο τους δημοσιογράφους  και τους φτηνούς πολιτικάντηδες παρά εμάς !!!
Μελάς Περικλής ,
 ιατρός παθολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου