Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Κραυγή αγωνίας από τους αδιόριστους γιατρούς

Με επιστολή που απέστειλαν στη zougla. gr 55 ειδικευμένοι ιατροί εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον τους ως επιμελητές του Ε.Σ.Υ..

Στην επιστολή αναφέρουν:

«Η πρωτοβουλία μας την οποία προς το παρόν υπογράφουν 55 ειδικευμένοι ιατροί έχει ως στόχο την διεκδίκηση του αυτονόητου δηλαδή του διορισμού μας στις θέσεις Επιμελητών ΕΣΥ για τις οποίες έχουμε κριθεί εδώ και πολλούς μήνες. Παρακαλούμε επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες.

Αυτή την στιγμή βρίσκονται στα ράφια του Υπουργείου Υγείας 1200 φάκελοι ολοκληρωμένων κρίσεων ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ περιμένοντας το ΦΕΚ διορισμών. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός κανένα χρονοδιάγραμμα. Το θέμα επικαλύπτεται επιμελώς. Οι περισσότερες θέσεις είχαν προκηρυχθεί το 2009-2010 με τον νόμο 37542009. Όλες οι υπόλοιπες προκηρύξεις οι οποίες βρίσκονταν δεν είχαν ολοκληρωθεί έχουν παγώσει εδώ και 3 μήνες με εντολή του υπουργού κλείνοντας την πόρτα σε εκατοντάδες συναδέλφους. Τα νοσοκομεία ερημώνουν από ιατρικό προσωπικό.

Το 2011 δεν προσελήφθησαν 681 ιατροί όπως είχε προβλεφθεί με τις περικοπές αλλά πολλοί λιγότεροι. Οι κριθέντες γιατροί και οι οικογένειές τους βιώνουν το αδιέξοδο. Μετά από 20 χρόνια κατά μέσο όρο από την εισαγωγή μας στην ιατρική σχολή διεκδικήσαμε και πήραμε με την αξία μας μια θέση στο ΕΣΥ. Ο Υπουργός συνειδητά αποφεύγει να πάρει θέση και δεν δέχεται καν να μας συναντήσει διότι «έχει σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί» σύμφωνα με την γραμματεία του. Δεν απαντά στις αντίστοιχες ερωτήσεις στην Βουλή. Καταστρέφει το ΕΣΥ, εμάς και τις οικογένειές μας. Ταυτόχρονα τακτοποιεί επιλεκτικά ημέτερους με όλων των ειδών τα κόλπα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η συντονιστική επιτροπή:
Αστυρακάκη Έλσα Αναισθησιολόγος
Λυκούδης Παύλος Χειρουργός
Μαυρίδης Γιώργος Παθολόγος
Μεταξάς Γιώργος Χειρουργός
Παππά Έλενα Γναθοχειρουργός
Σαμαράς Αντώνης Καρδιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου