Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Απαιτούν... 5.000 ευρώ για κάθε θεραπεία σε καρκινοπαθείς

Γδύνουν" αδύναμους και ταλαιπωρημένους καρκινοπαθείς ασθενείς οι δύο ιδιωτικές κλινικές, στην Αθήνα και οι δύο, οι οποίες διαθέτουν κατ'' αποκλειστικότητα τη δυνατότητα για χορήγηση στερεοτακτικής ακτινοβολίας.
Η αβελτηρία ή/και η σκοπιμότητα των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας, από την εποχή της υπουργίας του Δημ. Αβραμόπουλου, όχι μόνο έχει αφήσει το ΕΣΥ χωρίς τα πολύ ακριβά μηχανήματα τα οποία είναι απαραίτητα για τη χορήγηση της θεραπείας, αλλά έχει αφήσει και "παραθυράκια" στη σχετική νομοθεσία, προκειμένου οι δύο ιδιωτικές κλινικές να απαιτούν δυσθεώρητα χρηματικά ποσά από τους ίδιους τους ταλαιπωρημένους ασθενείς, εάν οι τελευταίοι βρεθούν στην ανάγκη να υποβληθούν στη συγκεκριμένη θεραπεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κάλυπτε, μέχρι πρότινος, το σύνολο του κόστους της πολύ ακριβής, αλλά και πολύ αναγκαίας θεραπείας, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τώρα μόνον το προσδιορισμένο κόστος για τη λειτουργία των μηχανημάτων, ήτοι 6.500 ευρώ για κάθε θεραπεία, αλλά οι δύο ιδιωτικές κλινικές αξιοποιούν "παραθυράκι" της σχετικής υπουργικής απόφασης του πρώην υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου και απαιτούν από τους καρκινοπαθείς ασθενείς να καταβάλλουν επιπλέον από την τσέπη τους άλλα... 5.000 ευρώ ως αμοιβή για την ιατρική ομάδα η οποία λαμβάνει μέρος στη θεραπεία!
Το πολύ σοβαρό πρόβλημα αποτελεί βρόχο για τους καρκινοπαθείς ασθενείς και πρόκληση για το κοινό αίσθημα, με τις "ευλογίες" της κείμενης νομοθεσίας, ενώ το θέμα είναι σε γνώση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), το οποίο προσδιορίζει την τιμολόγηση, και, ασφαλώς, σε γνώση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
Το θέμα έχει δει και στο παρελθόν το φως της δημοσιότητας, αλλά οι... αρμόδιοι δεν ευαισθητοποιούνται ούτε σε αυτήν την περίπτωση των ταλαιπωρημένων καρκινοπαθών ασθενών, οι οποίοι βρίσκονται μπλεγμένοι στα "νύχια" των ιδιοτελών ιδιωτικών συμφερόντων της Υγείας!
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου