Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΟΠΥΥ


- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1802
ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
- πλατεία Σκαραμαγκά 4 , 491 00 Κέρκυρα -
τηλ./Fax  2661046023, isk@otenet.gr , www.isk.gr
AΡ.ΠΡΩΤ. 22526

ΠΡΟΣ:
ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΛΗ ΙΣΚ ΣΥΜΒ/ΝΟΥΣ ΜΕ ΕΟΠΥΥ
Κοιν. Διοίκηση ΙΚΑ, Ιατρικοί Σύλλογοι Χώρας, ΠΙΣ, ΕΟΠΥΥ
           

Κέρκυρα, 1-6-12

            Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας παρακολουθεί με ανησυχία την οικονομική κατάρρευση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος, έχοντας συσσωρευμένες υποχρεώσεις 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ευρίσκεται πλέον σε απόλυτη αδυναμία να καταβάλει τα 250 εκατομμύρια που χρωστά στους φαρμακοποιούς για το 2011, παρά την έντονη κοινωνική δυσφορία η οποία διαρκώς διογκώνεται από τη μία εβδομάδα αναστολής πιστώσεως των φαρμακείων.

Αντιλαμβάνεστε επομένως, αγαπητέ συνάδελφε, ότι η προοπτική εξόφλησης των 570 εκατομμυρίων που χρωστά ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στους ιατρούς, και των 536 εκατομμυρίων που χρωστά προς τα διαγνωστικά κέντρα, απλώς δεν υφίσταται .
Η κοινωνική έκρηξη, η οποία επέρχεται από την κατάρρευση της κρατικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αποτελεί αντικείμενο ευθύνης της Πολιτείας.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν την ευθύνη της προάσπισης της αξιοπρέπειας των μελών τους, καθώς και των κανόνων του υγιούς επαγγελματικού ανταγωνισμού.

Σε καλούμε επομένως να παραιτηθείς από τη συνεργασία με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η οποία εξαρχής υπήρξε νομικά έωλη, καθόσον δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις.
Γνωρίζεις ότι έχεις τη δυνατότητα να συνταγογραφείς και εκτός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στους ασθενείς σου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα πιστοποίησης, την οποία ήδη έχεις.

Αγαπητέ συνάδελφε, ως πότε θα παρέχεις τις υπηρεσίες σου αμισθί σε έναν αναξιόπιστο φορέα, ο οποίος σου χρωστά ήδη δεκάδες χιλιάδων ευρώ από παρελθόντα έτη;
Η «επιτυχία του εγχειρήματος» η οποία αναμασάται από κάποιες πλευρές, δε θα πρέπει να επαφίεται στον εθελοντισμό των εν γένει διωκόμενων ιατρών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έχει ως στόχο να σου επιβάλλει τη διακοπή συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., έστω και δωρεάν, εάν αυτό επιθυμείς.
Η κοινωνική προσφορά της δωρεάν εξέτασης 200 συμπολιτών μας κάθε μήνα είναι αξιέπαινη.

Θα είναι όμως αυστηρός σε κάθε περίπτωση κατά την οποία διαπιστώνει ότι αυτή η ιδιότυπη «συνεργασία» με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χρησιμοποιείται ως δόλωμα για «άγρα πελατών» (εννοείται ασθενών), σε κάθε περίπτωση κατά την οποία καταστρατηγείται η εξάντληση του ορίου των 200 επισκέψεων ανά μήνα, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία στα ραντεβού του ιατρείου δε συμπεριλαμβάνονται και οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και τέλος σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ζητείται από τον ασθενή να πληρώσει (άνευ αποδείξεως), για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, και αναφέρουμε μερικές μόνο ενδεικτικές περιπτώσεις οι οποίες έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας.  
Αυτές οι πρακτικές παρελθόντων ετών, οι οποίες ενδεχομένως εξασκούνταν από λίγους σε ταμεία τα οποία τώρα μετέχουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχουν θέση σε αυτό το σύστημα, καθόσον σε αυτό δεν υπάρχουν στεγανά.

Στείλε επομένως άμεσα φαξ «Δήλωσης ανάκλησης συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.» (επισυνάπτεται) στο: 210-9282199 και εν συνεχεία στείλε φαξ με υπεύθυνη δήλωση η οποία επισυνάπτεται, στα φαξ: 210-9282199, 210-9282499, 210-9282267, 210-9215940, 213-2168422 και άσκησε το λειτούργημα που γνωρίζεις και το οποίο σου εμπιστεύθηκε η κοινωνία με αξιοπρέπεια, σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, όπως οι οδοντίατροι.
                                                                                                          
          Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            Δρ. Αλέξιος Μαρτζούκος                             Σπυρίδων Μάστορας

--------------------------------------------------------

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
(ΦΕΚ 262/Α/16.12.2011)
ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΜΕ ΦΑΞ ΣΤΟ: 210-9282199
ΟΝΟΜΑ:
ΕΠΩΝΥΜΟ:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:
Α.Μ. ΤΣΑΥ:
ΑΜΚΑ:
ΑΦΜ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
EMAIL:
Παρακαλώ να με διαγράψετε από τη λίστα των συνεργαζόμενων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρών και να με μεταφέρετε στη λίστα των μη συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρών, που μπορούν να συνταγογραφούν στους ασφαλισμένους φαρμακευτικά σκευάσματα και παρακλινικές εξετάσεις, σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ90380/οικ. 32290/4456, ΦΕΚ Β 3008.
Για το σκοπό αυτό έχω υποβάλει την αίτηση υπαγωγής στη σχετική λίστα των μη συμβεβλημένων ιατρών με φαξ στις:
 ΚΕΡΚΥΡΑ
---------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου