Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δωρεάν φάρμακα μόνο με το ...χρώμα του χρήματος για τους φαρμακοποιούς!


Δωρεάν φάρμακα μόνο με το ...χρώμα του χρήματος για τους φαρμακοποιούς!Προς αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν όπως όλα δείχνουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας - με εξαίρεση τους φαρμακοποιούς της Αθήνας- μόλις δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα για την εξόφληση για τον μήνα Απρίλιο από τον ΕΟΠΥΥ. 
 Δωρεάν θα μπορούν όπως όλα δείχνουν να παίρνουν τα φάρμακά τους από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μετά από πολύωρη συνεδρίαση την Τετάρτη αποφάσισε να προτείνει στους φαρμακευτικούς συλλόγους όλης της χώρας να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις μόλις φανούν στους λογαριασμούς τα χρήματα από την εξόφληση του Απριλίου. Να σημειωθεί ότι ήδη ο ΕΟΠΥΥ εκταμιεύει 110 εκατ. ευρώ που θα αρχίσουν να καταβάλλονται από αύριο Παρασκευή. 
Στην απόφαση αναστολής της άρσης επί πιστώσι χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (περίπου 9,5 εκατ.) είναι όμως πιθανό να υπάρξει τελικά διαφοροποίηση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Αθήνας. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος απαιτεί την πλήρη εξόφληση των οφειλών του Απριλίου (συνολικά 240 εκατ. ευρώ) και όχι μόνο τα 110 εκατ. που θα εκταμιεύσει ο ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή. 
 
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του συλλόγου της Αθήνας για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Όλα όμως όπως φαίνεται θα εξαρτηθούν από ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα τη Δευτέρα καθώς οι φαρμακοποιοί προσβλέπουν στο νέο υπουργό Υγείας για την είσπραξη όλων των οφειλών. 
 
Πάντως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είδε με καλό μάτι την εκταμίευση των 110 εκατ. ευρώ γι αυτό και προτείνει την αναστολή. 
Αν διακόψουν τελικά την κινητοποίηση τους τότε η αγορά θα εξομαλυνθεί άμεσα αφού οι ασφαλισμένοι θα μπορούν και πάλι να παίρνουν με πίστωση τα φάρμακά τους. 
 
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου:
"Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προτείνει στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους την αναστολή των κινητοποιήσεων, αφού ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συνταγών μηνός Απριλίου και με χρονικό ορίζοντα  εξόφλησης εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ
Θυμίζουμε ότι έχει ήδη πληρωθεί ο μήνας Μάρτιος. Διεκδικούμε από τη νέα κυβέρνηση την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των οφειλομένων μέσα στις προθεσμίες του νόμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου