Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Οι γιατροί παίρνουν τη σκυτάλη

Δεν προλαβαίνει να κλείσει ένα μέτωπο,ανοίγει άλλο στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Μετά την - κατά τα φαινόμενα - ομαλοποίηση της κατάστασης με τους φαρμακοποιούς,τη σκυτάλη παίρνουν οι γιατροί και μάλιστα με...άγριες διαθέσεις.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος,προειδοποίησε την Πέμπτη ότι αν δεν εξοφληθούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, θα προχωρήσει σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα με αναγκαστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού!

Η απόφαση ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ, ο οποίος - σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο - θα καθορίσει τη στάση του αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

'Βόμβα'

Σε ανάλογο κλίμα είναι οι αναφορές της Ένωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως 'υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ανταπεξέλθει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς'.

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι η υποχρηματοδότηση του Οργανισμού έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και στα όρια της απόγνωσης τους συμβεβλημένους ιατρούς, που παρά τις διακηρύξεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και παρά τις συμβατικές υποχρεώσεις που ο Οργανισμός έχει αναλάβει, δεν έχουν αποζημιωθεί παρά σε ένα μικρό μέρος για το έργο που παρέχουν.

Οι συμβεβλημένοι ιατροί - αναφέρουν -αναλογιζόμενοι την υψίστη κοινωνική τους αποστολή και την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, προσέφεραν μέχρι τώρα τα μέγιστα για την το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Έχουν,όμως, προ πολλού ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχών εξαιτίας της έλλειψης στοιχειώδους ευαισθησίας εκ μέρους του Οργανισμού να τους αποζημιώνει έγκαιρα για το παρεχόμενο έργο, πρακτική που αποτελεί συνέχεια των μη αποδιδομένων οφειλών των Ταμείων προς τους γιατρούς την τελευταία διετία, ήδη τα χρέη του οργανισμού παλαιά και νέα ξεπερνούν τα570 εκατομμύρια ευρώ.

Δ.Κ.
ΙΑΤRONET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου