Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ    ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΠΑΤΡΩΝ

( Ν. Π. Δ. Δ. )
Διεύθυνση: Βότση 42,        Τ.Κ.262 21       ΠΑΤΡΑ
Τηλέφωνα: 2610277553,  2610278866      Fax: 2610275609

Πάτρα, 15-06-2012
Προς Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Βουδούρη Γεράσιμο,

Κε Πρόεδρε,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόεδρο ΠΙΣ, κ. Βλασταράκο
Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας
ΜΜΕ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στον Τύπο και βάσει της ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ (08/06/2012), πληρώνετε αυτές τις ημέρες όλους τους Ιατρούς, κλινικούς και εργαστηριακούς, μέχρι και τον Μάρτιο του 2012, ενώ στους φαρμακοποιούς εξοφλείτε ήδη μέρους των οφειλών του Απριλίου του 2012.
Είμαστε αποδέκτες παραπόνων αρκετών Ιατρών που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και σήμερα τα δεδουλευμένα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2012.

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην δίκαιη και ισότιμη αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους προμηθευτές Υγείας, χωρίς να δημιουργούνται συνθήκες άνισης μεταχείρισης. Παρά τις διακηρύξεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και παρά τις συμβατικές υποχρεώσεις του Οργανισμού, οι Ιατροί δεν έχουν αποζημιωθεί παρά σε ένα μικρό μέρος για το έργο που παρέχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω της πολύμηνης (20μηνης) στάσης πληρωμών εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων, οι Ιατροί (κλινικοί και εργαστηριακοί) βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, βιώνοντας δραματικές συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Με αίσθημα  κοινωνικής ευθύνης και με επίγνωση της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, χρηματοδότησαν ανελλιπώς με ίδια κεφάλαια, την Α΄βάθμια περίθαλψη με μεγάλα ποσά. Όμως πρέπει να είναι αντιληπτό ότι τα τελευταία όρια αντοχής του ιατρικού σώματος εξαντλήθηκαν.

Λόγω της πρόσφατης δήλωσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ με ποσό αξίας 440 εκ. ευρώ, απαιτούμε τον προγραμματισμό της άμεσης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011 για τα ταμεία ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ. Οι εκκαθαρίσεις των δεδουλευμένων οφειλών έχουν ολοκληρωθεί και τα εντάλματα πληρωμής βρίσκονται ήδη στα γραφεία των Παρέδρων, περιμένοντας την εντολή εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

Καθυστέρηση της αποπληρωμής αυτών των συμβατικών υποχρεώσεών σας, θα οδηγήσει σε 1. στάση πληρωμών των ιατρών προς τους προμηθευτές και το προσωπικό τους, με αδυναμία καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, 2. αδυναμία εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων των ελευθεροεπαγγελματιών, και 3. σε αδυναμία εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεων των Ιατρών με την Πειραιώς Factoring.

Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για εξόφληση όλων των οφειλών (παλιών και νέων) των ασφαλιστικών ταμείων προς τους Ιατρούς, καθώς καθίσταται επισφαλής η επιβίωση της λειτουργίας των Ιατρείων και διαγνωστικών εργαστηρίων, χωρίς την επαρκή έγκαιρη αποπληρωμή των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Απόστολος Σωτηρούδης
Ανδρέας Μαζαράκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου