Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ζητούνται περικοπές 11,5 δισ. σε 10 μέρες


Αγώνα δρόμου για τον προσδιορισμό περικοπών δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, με ανοιχτό χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των μέτρων, ξεκινά η κυβέρνηση. 

Το εφαλτήριο δόθηκε σήμερα σε ευρύτατη σύσκεψη 10 υπουργών υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με στόχο το αργότερο έως τις 23 Ιουλίου να έχει προσδιοριστεί επακριβώς από πού θα εξοικονομηθούν αυτές οι δαπάνες, ώστε η κυβέρνηση να είναι απολύτως έτοιμη να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις στην τρόικα όταν επανέλθει στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου. 

Επί της ουσίας το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί μέσα σε 10 ημέρες να κλείσει τις βασικές κατευθύνσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή. 

«Το κρίσιμο σημείο είναι στις 23 του μήνα να έχουμε βρει τα 11,5 δισ. ευρώ» τόνισε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση Στουρνάρα πως δεν υπάρχει συζήτηση για νέα μέτρα το 2012 εφόσον εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό. 

Στο μέτωπο των ειδικών μισθολογίων το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως έγραψε τη Δευτέρα το euro2day.gr, έχει παραδώσει από την περασμένη Κυριακή στην τρόικα προτάσεις ισοδύναμων μέτρων ύψους 205 εκατ. ευρώ, ώστε να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες κατά 12% περικοπές των αποδοχών.

EURO2DAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου