Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ψήφισμα (ΣΕΥΠΙΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ.
Η Γ.Σ. του ΣΕΥΠΙΚΑ Αργολίδας επιβεβαιώνει ως θέση του Συλλόγου την απαίτηση για ένα ασφαλές , λειτουργικό και προσβάσιμο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Είμαστε κατηγορηματικά υπέρ ενός τέτοιου συστήματος.
Η Γ.Σ. απαιτεί τον πλήρη εφοδιασμό όλων των ιατρείων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Δύο ιατρεία στο Άργος (Παθολογικό και Καρδιολογικό) , δύο στο Ναύπλιο (Πνευμονολογικό και Καρδιολογικό) και ένα στο Κρανίδι (Καρδιολογικό) δεν έχουν μέχρι αυτή την στιγμή εφοδιαστεί από την Υπηρεσία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές! Η «αμέλεια» αυτή σε συνδυασμό με την απαγόρευση ουσιαστικά της χειρόγραφης συνταγογράφησης (δια της επιβολής του γνωστού προστίμου του 1 ευρώ από 1ης Ιουλίου) σημαίνει ότι καθημερινά πάνω από 100 συμπολίτες μας μένουν χωρίς τα φάρμακα τους!
Η διαδικασία που επιλέχτηκε ( της προκαταβολής δηλαδή του ποσού αγοράς από τους γιατρούς και της εκ των υστέρων , μετά μήνες , αποζημίωσης) είναι αφενός εκτός συμβατικής υποχρέωσης μας και αφετέρου ενδεχομένως δυσβάσταχτη η και αδύνατη οικονομικά για κάποιους συναδέλφους. Το να καλείται κάποιος να αποδείξει τα αυτονόητα ούτε προς τιμήν των διοικούντων είναι , ούτε βέβαια προς όφελος των ασθενών μας.
Η Γ.Σ. σε συνδυασμό με τα παραπάνω θεωρεί σε πρώτη ανάγνωση , την μη κατάργηση του προστίμου 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή επιεικώς γελοία. Δεν είναι όμως καθόλου γελοία για τους ασθενείς μας οι οποίοι στους σημερινούς καιρούς ανέχειας και υποβάθμισης των προνοιακών τους δικαιωμάτων στερούνται με έναν ακόμη τρόπο τα φάρμακα τους.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις επιταγές της «τρόικας» να εξαλείψουν στην κυριολεξία τους ασθενείς μας!
- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ 1 ΕΥΡΩ!
- ΑΜΕΣΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΠΥΥ) ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!
Ναύπλιο 10/7/2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Κωστάκης Προκόπιος                             Μαλάμος Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου