Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Απάντηση σε ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί στοιχείων που απορρέουν από συντάξεις του ΕΤΑΑ-πρώην ΤΣΑΥ

Πειραιάς, 18-7-2012
Α.Π. 2293


Μετά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες 17-7-12 (που αφορούν συνταξιοδοτικά θέματα των ιατρών του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ) από τον κ. Χάρη Θεοχάρη Γ.Γ. ΚΕΠΕ, προφανώς για να μη θεωρηθεί ότι γίνεται «επί σκοπού» και στα πλαίσια της περικοπής των συντάξεων, που λαμβάνουν οι ιατροί (από το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και από τον Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα που υπηρέτησαν ως μισθωτοί), στα οποία αναφερθήκαμε στο υπ΄ αρ. 2282/16-7-2012 έγγραφό μας, για άλλη μία φορά χτυπιέται ο Υγειονομικός Κόσμος της χώρας.

Ζητάμε από τον Κο Θεοχάρη που επί μακρό διάστημα κατέχει τη θέση του ΓΓ του ΚΕΠΕ και είχε πρόσβαση στα συγκεκριμμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, να μας απαντήσει:
  1. Σε τί ηλικία συνταξιοδοτούνται οι ιατροί από το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
  2. Τον αριθμό των ιατρών που λαμβάνουν σύνταξη από το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
  3. Μετά από πόσα χρόνια υπηρεσίας λαμβάνουν σύνταξη από το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
  4. Το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν από το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, είτε είναι μονοσυνταξιούχοι, είτε όχι
  5. Από ποιά στοιχεία απορρέει και πόσοι είναι οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη 6000 ευρώ και άνω, πόσοι λαμβάνουν 5000, πόσοι 4000 και πόσοι 3000, διότι από τα δικά μας στοιχεία δεν προκύπτουν τέτοια ποσά. (Η πλειοψηφία των συνταξιούχων ιατρών κυμαίνεται μεταξύ 1200-1300 ευρώ, ενώ κάποιοι ελάχιστοι μεταξύ 1800-2000 ευρώ).
  6. Το ποσό των μηνιαίων εισφορών που καταβάλλουν οι ιατροί στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
  7. Αν υπάρχει κοινωνικός-κρατικός «πόρος» υπέρ ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ή αν οι ιατροί καταβάλλουν το 100% των εισφορών τους οι ίδιοι
  8. Το ποσοστό συντάξεων αναπηρίας αριθμητικά-ποσοστιακά και σε ποιά ηλικία βγήκαν σε αναπηρική σύνταξη

Την άμεση απάντηση στα ανωτέρω στοιχεία τη θεωρούμε απαραίτητη, διαφορετικά να ανακαλέσουν τα στοιχεία και να στελεχώσουν το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με προσωπικό, ώστε σε ένα Ταμείο που η αναλογία εργαζόμενων-συνταξιούχων είναι μοναδική (1:6 περίπου) να βγαίνει η σύνταξη άμεσα και όχι μετά από 2 χρόνια. Επειδή δε τα δικά μας στοιχεία δείχνουν ότι οι ιατροί βγαίνουν στη σύνταξη σε βαθύ γήρας, καλά θα είναι να τους επαινούμε και όχι να τους διαπομπεύουμε.

Επίσης ζητάμε από τη Διοίκηση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ να απαντήσει άμεσα επί των δημοσιευμένων στοιχείων.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                   ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου