Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις προσωπικού και οι προσλήψεις με «μπλοκάκι» στα νοσοκομεία


Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις προσωπικού και οι προσλήψεις με «μπλοκάκι» στα νοσοκομεία
Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επανεξέταση των Εφαρμοστικών Νόμων που απορρέουν από το Μνημόνιο, ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε την εφαρμογή αυτών με τις μετακινήσεις 30 υπαλλήλων από το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και συνεχίζει με την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου.

Όπως καταγγέλλει, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), είναι σαφής η κυβερνητική πρόθεση για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

Η κυβέρνηση επέλεξε να αναθέσει σε ιδιώτες τον πυρήνα των υπηρεσιών που είναι η Νοσηλευτική, η Ιατρική και τα Επαγγέλματα Υγείας με στόχο να μειώσει το μόνιμο προσωπικό του δημοσίου, όπως τονίζει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει, ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται από τη νέα ηγεσία προκαλούν το δημόσιο αίσθημα τη στιγμή που υπάρχει εφαρμογή Νόμου η οποία ορίζει την κάλυψη της δαπάνης για πρόσληψης ανωτέρου προσωπικού από ίδια έσοδα των Νοσοκομείων, τη στιγμή που τα Νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν οικονομικά αφού δε χρηματοδοτούνται αντιμετωπίζοντας τρομακτικές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και τρόφιμα.

Η ΠΟΕΔΗΝ, ζητά την άμεση κατάργηση της απόφασης του Γ.Ν. Διδυμοτείχου γατί όπως λέει στην ανακοίνωσή της «ανοίγει την κερκόπορτα» ιδιωτικοποίησης, απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου