Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Από το αυτί και στον …ΕΟΠΥΥ! Ποινές για γιατρούς που κερδοσκοπούν


Τι περιμένει τους γιατρούς που επιδιώκουν να εισπράξουν περισσότερα χρήματα από τους ασφαλισμένους από ότι προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ.
  
Στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να  καταγγέλλουν οι πολίτες όλους τους γιατρούς που ζητούν πληρωμή, προφασιζόμενοι πως έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων.
 
Ακόμη και την… πόρτα του ΕΟΠΥΥ δεν αποκλείεται να δούνε οι γιατροί που θα διαπιστώνεται πως επιδιώκουν να εξασφαλίσουν πληρωμή από ασφαλισμένους του φορέα, με την πρόφαση ότι έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων. 
 
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παραμονεύει για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν κάποιοι που κερδοσκοπούν ώστε να τους εντοπίσει και να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με παύση της συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο γιατρός αμείβεται από τον ΕΟΠΥΥ με 10 € ανά επίσκεψη, με ανώτατο μηνιαίο όριο τις 200 ή 150 επισκέψεις, ανάλογα με την περίπτωση. 
 
Ο γιατρός δεν επιτρέπεται να έχει καμία περαιτέρω οικονομική απαίτηση από τον ασφαλισμένο. 
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης, καλεί τους ασφαλισμένους να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.  
 
IATROPEDIA

1 σχόλιο:

  1. Εκτός από ανακοινώσεις με πατερναλιστικό και εκδικητικό υφάκι, ο ΕΟΠΥΥ θα εκδώσει τα εντάλματα πληρωμών των οφειλών του στους γιατρούς?? Γιατί καλή η "χρηστομάθεια", αλλά δε ζει κανείς μόνο με ηθικολογικές αερολογίες. Ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στους γιατρούς δεν του χρωστάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή