Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αθήνα, 17.07.2012

Δελτίο Τύπου
ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ»

Περιήλθε σε γνώση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η με αριθμό Π.Κ. 7/02.07.2012  Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές όλης της χώρας, που υπεγράφη στις 28.06.2012 μεταξύ του Σωματείου με την επωνυμία: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ» (ΣΕΚ) και της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» (ΟΣΝΙΕ).
Η ανωτέρω σύμβαση υπεγράφη εν μια νυκτί, χωρίς να γνωστοποιηθεί η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση εργασιακών όρων, χωρίς η συνδικαλιστική οργάνωση που μετείχε να είναι η πλέον αντιπροσωπευτική του κλάδου και το κυριότερο όλων χωρίς να κληθούν προς διαβούλευση εκπρόσωποι του σώματος των ιατρών. Δεν νοείται υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αμοιβή του ιατρικού προσωπικού των κλινικών το ποσό των 815,00 ευρώ!! Οι ιατροί αποτελούν τον πυρήνα των ιδιωτικών κλινικών και πάρα ταύτα κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να αμείβονται με κατώτερο μισθό από το λοιπό προσωπικό που περιστοιχίζει αυτόν τον πυρήνα.
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στην εν λόγω συλλογική σύμβαση εργασίας περιέχονται δυσμενέστεροι όροι εργασίας για τους εργαζομένους από τους όρους που συμπεριλαμβάνονται στις εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις, πόσο μάλλον από την στιγμή που δημιουργείται τέτοια οικονομική ανισότητα σε βάρος ειδικευμένων ιατρών.
Ο ΙΣΑ καταδικάζει αυτές τις μεθοδεύσεις και θα προβεί σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων των ιατρών και την διατήρηση της επαγγελματικής τους αξιοπρέπειας.
Καλούμε τους συμμετέχοντες στην υπογραφή αυτής της άνευ προηγουμένου συλλογικής σύμβασης εργασίας να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους.
Δεν θα πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι οι ιατροί επιτελούν λειτούργημα το οποίο δεν δύναται να κοστολογείται σε αυτά τα εξευτελιστικά επίπεδα!!   


 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου