Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Δεν κόβονται οι μισθοί των στρατιωτικών


 
Γλιτώνουν τις περικοπές των αποδοχών τους οι στρατιωτικοί ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει ισοδύναμα μέτρα για να μην θεσμοθετηθούν μειώσεις και στα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια.
Αμέσως μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως για το μείζον ζήτημα των ειδικών μισθολογίων, κόστους 205 εκατ. ευρώ, από την περασμένη Κυριακή έχουν δοθεί τα ισοδύναμα μέτρα στην τρόικα, η οποία τα μελετά. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος για τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα μέτρα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013, ώστε να μην γίνουν οι περικοπές στις αποδοχές των ενόπλων δυνάμεων.
Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων. Παράλληλα, στο «τραπέζι» των συζητήσεων έχει βρεθεί και πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, προκειμένου να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας.
Παράλληλα από τη σύσκεψη προέκυψε πως η κυβέρνηση, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα πρέπει να βρει περικοπές δαπανών ύψους 11,7 δις. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2013- 2014.
Όπως τόνισαν κυβερνητικοί παράγοντες μετά τη σύσκεψη, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.
Στη σύσκεψη, μετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας , Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 12/07/2012

Φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου