Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΙΣΘ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ ΣΑΛΜΑ



Θεσσαλονίκη 18 Ιουλίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 5565/Γ


Προς τον
Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Μάριο Σαλμά, ως υπεύθυνο για τον ΕΟΠΥΥ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
     Ο ΕΟΠΥΥ καίτοι λειτουργεί μόνο 6 μήνες, δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τους συμβεβλημένους ιατρούς και ιδίως εργαστήρια παρά την νομοθετημένη δέσμευσή του για εξόφληση των δεδουλευμένων εντός 45 ημερών. Στην Θεσσαλονίκη μεγάλη μερίδα συναδέλφων και εργαστηρίων δεν έχουν ακόμη εισπράξει ούτε τον Ιανουάριο του 2012. Ταυτόχρονα με ανακοινώσεις διακηρύττει ότι έχει εξοφλήσει το πρώτο τρίμηνο του έτους εξοργίζοντας τους συμβεβλημένους ιατρούς και εργαστήρια τα οποία εμπαίζει. Φυσικά δεν αναλαμβάνει ούτε τις υποχρεώσεις του έναντι παλαιών οφειλών των ταμείων των οποίων είναι φυσικός διάδοχος.


     Καθώς ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να γνωρίζει αν η κατάσταση οφείλεται μόνο σε οικονομική ένδεια ή σε ανικανότητα ή ακόμη και σε σκοπιμότητα οικονομικής εξόντωσης των ατομικών μονάδων Π.Φ.Υ και εργαστηρίων υπέρ των αλυσίδων, σας καλούμε να πάρετε θέση.


     Θεωρούμε ότι μόνη εφικτή και τίμια λύση πλέον είναι ο ΕΟΠΥΥ να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους απευθείας για τις δαπάνες υγείας τους και όχι τους παρόχους.


     Βεβαίως μια σειρά ρυθμίσεων είναι απαραίτητη για να μην βρεθούν ασφαλισμένοι ακάλυπτοι λόγω οικονομικής δυσχέρειας , αλλά το ουσιώδες είναι να αλλάξει έγκαιρα ρότα ο ΕΟΠΥΥ-ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ. Φυσικά οι «μανδαρίνοι» που διοικούν τον οργανισμό θα σας διαβεβαιώσουν ότι ακολουθούν την σωστή πορεία για να διαφυλάξουν τη θέση τους, Το συμφέρον όμως όλων, πολιτών , πολιτείας, ασφαλισμένων και ιατρών επιτάσσει άμεση αλλαγή πλεύσης.


     Παραμένουμε στη διάθεση σας για διευκρινήσεις και ζητούμε την άμεση εξόφληση των συναδέλφων μας για τους οποίους πλέον τίθεται θέμα επαγγελματικής επιβίωσης καθημερινά, τόσο από τα τρέχοντα χρέη όσο και από τα συσσωρευμένα των προηγουμένων ετών.



 Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
 Dr Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος  Νικόλαος Π. Νίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου