Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Θα ισχύσουν τελικά οι παλιές συνταγές; - Το αδιαχώρητο στον ΕΟΠΥΥ!


Θα ισχύσουν τελικά οι παλιές συνταγές; - Το αδιαχώρητο στον ΕΟΠΥΥ!

Τεράστιο θέμα έχει δημιουργηθεί με τα φάρμακα. Οι ασθενείς που κρατούσαν τις συνταγές κατά τη διάρκεια της απεργίας των φαρμακοποιών, επειδή δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν με μετρητά τα φάρμακά τους και να περιμένουν πότε θα τους επιστρέψει ο ΕΟΠΥΥ τα χρήματα αυτά, τελικά δεν είναι σίγουρο αν αυτές θα γίνονται δεκτές από τα φαρμακεία, που από σήμερα, Δευτέρα, θα δίνουν και πάλι τα φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Να θυμίσουμε ότι στις 15 Ιουνίου, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έδωσε εντολή να εκτελούνται κανονικά από όλα τα ιδιωτικά φαρμακεία οι συνταγές που έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα, με την έκτακτη εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός, όλες οι συνταγές θα εκτελούνται χωρίς περιορισμό. Η εντολή ισχύει για το χρονικό διάστημα της έναρξης αναστολής πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία και για 5 εργάσιμες ημέρες μετά την λήξη αυτής.

Επισημαίνεται δε, ότι θα παρέχεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να εκτελούν χειρόγραφα τις ηλεκτρονικές συνταγές εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική εκτέλεση.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί δεν συμφωνούν με αυτή την εγκύκλιο, επισημαίνοντας ότι είναι παράνομη η εκτέλεση των συνταγών πέραν του 15νθημέρου από την ημέρα συνταγογράφησης και αρνούνται να τις εκτελέσουν.

Το πρόβλημα όμως θα μετακυλήσει και πάλι στον έλληνα ασθενή, που πρέπει να κλείσει και πάλι ραντεβού και να περιμένει στις ουρές για να ξανασυνταγογραφήση ο ιατρός τη συνταγή του.

Στο μεταξύ, στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ παρατηρείται το αδιαχώρητο, αφού οι ασθενείς που μέχρι σήμερα πλήρωναν μετρητά τα φάρμακά τους, έχουν πάει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους, που σημειωτέων θέλουν 3 μήνες για να φτάσουν στα χέρια τους!

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου