Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Χωρίς βασικά φάρμακα έχει μείνει η ελληνική αγορά. Απειλείται η ζωή χιλιάδων ασθενών!


karkinopatheis

Παρά το γεγονός ότι από σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας εκτελούν κανονικά τις συνταγές για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για φάρμακα που δεν υπάρχουν στα φαρμακεία με συνέπεια χιλιάδες ασθενείς να είναι σε λίστες αναμονής ενώ τίθεται η υγεία τους σε κίνδυνο.
Κυρίως οι ελλείψεις παρατηρούνται σε κορτιζονούχα φάρμακα, σε φάρμακα για το πάρκινσον σε αντικαρκινικά και σε ινσουλίνες. Υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες αναπνευστικές πνευμονοπάθειες και άλλες χρόνιες παθήσεις που η ζωή τους κρέμεται αυτή τη στιγμή από μία κλωστή. Ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κωνσταντίνος Λουράντος καταγγέλλει στο Healthview, ότι οι εταιρείες αδιαφορούν για την ελληνική αγορά και έχουν αφήσει στην τύχη τους τους έλληνες ασθενείς.Είναι τραγικό κάποιος να είναι βαριά άρρωστος και να μην υπάρχει το φάρμακό του ή να πρέπει να το περιμένει μια εβδομάδα.
"Το φάρμακο δεν είναι ρούχο για να πεις στον ασθενή δεν έχω τώρα το νουμερό σου, θα στο φέρω σε καμιά εβδομάδα" λέει ο κος Λουράντος ενώ από την άλλη οι φαρμακαποθήκες αντί να δίνουν στα ελληνικά φαρμακεία ένα σκεύασμα π.χ. με 2 ευρώ προτιμούν να το στέλνουν σε φαρμακεία του εξωτερικού με μεγαλύτερο αντίτιμο.Και όλα αυτά τα παρακολουθεί αμέτοχος ο ΕΟΦ μη μπορώντας να ελέγξει και να προστατέψει την ελληνική αγορά αφού εντός της Ευρωπαίκης Ένωσης ο καθένας μπορεί να πουλάει όπου θέλει.

Βάννα Κεκατου

HEALTH VIEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου