Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΠΟΣΙΠΥ: Έκτακτη συνάντηση στο Υπ. Υγείας


 Με αφορμή πληροφορίες μας, για επικείμενη πληρωμή εντός του μηνός Ιουλίου για τους φαρμακοποιούς, για υποχρεώσεις του Μαΐου και μετά από το 29/06/2012 έγγραφο μας προς το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συγκέντρωση όλων των φορέων πλην φαρμακοποιών στο Υπουργείο Υγείας με πρόθεση τη συνάντηση με τον Υπουργό.

   Συμμετείχαν η Πανελλήνια ένωση ιδιωτικών κλινικών, η Ομοσπονδία μας, η ΠΕΕΒΙ, το ΠΑΣΙΔΙΚ και η Ένωση των Κέντρων Χρόνιας Αποκατάστασης. Μαζί μας ήταν και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κα Βαρβάρα Ανεμοδουρά που εκπροσωπούσε τους κλινικούς γιατρούς.

   Η συνάντηση έγινε με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού, κ. Σταύρο Πεντέα.
   Συζητήσαμε τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα την καθυστέρηση των πληρωμών, τα πιθανά κουρέματα παλαιών οφειλών και την πιθανή θεσμοθέτηση με νόμο ή υπουργική απόφαση, του να μην καταβάλλονται οι οφειλές επόμενου μήνα σε κανένα πάροχο υγείας (π.χ. φαρμακοποιούς!!!)  αν προηγουμένως δεν έχουν εξοφληθεί για τον προηγούμενο μήνα οι άλλοι πάροχοι.
   Η ανταπόκριση για την ουσία αυτής της θεσμοθέτησης ήταν ιδιαίτερα θετική και από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Δημόπουλο με τον οποίο συναντηθήκαμε.
   Όλοι οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των φορέων ξεκαθάρισαν ότι εάν δεν πληρωθούμε άμεσα τον Απρίλιο θα κατεβούμε σε κοινές απεργιακές ή άλλες κινητοποιήσεις και βάλαμε την κόκκινη γραμμή μας που είναι : η ενδεχόμενη πληρωμή των φαρμακείων για τον Μάιο, πριν την αποπληρωμή του Απριλίου για όλους τους άλλους παρόχους.
   Υπάρχει η δέσμευση από πλευράς Υπ. Υγείας για συνάντηση με τον Υπουργό την επόμενη εβδομάδα.
   Συνάδελφοι, πρόκειται να εκδοθεί κοινό δελτίο τύπου και σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Λ. Αναγνώστου                                       Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου