Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛ/ΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ


ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854
email: enosieke@yahoo.gr
   
ΠΡΟΣ 
Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη

Αθήνα 16/07/2012
Κοινοποίηση :
1. Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο Α.
2. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά Μ.
3. κ. Νικόλαο Καρβουνά - Γενικό Διευθυντή ΕΟΠΥΥ
4. Γρ. Αντιπροέδρου κ. Νικόλη 
5. Γρ. Αντιπροέδρου κ. Σουλιώτη
6. Ιατρικούς Συλλόγους


Θέμα: «Τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς»


Με έκπληξη διαβάσαμε στο site του ΕΟΠΥΥ το έγγραφο σας με ημερομηνία 13/07/2012 περί <<τήρησης συμβατικών όρων και κανόνων Ιατρικής δεοντολογίας από τους συμβεβλημένους γιατρούς>> όπου αναφέρεται ότι ο ΕΟΠΥΥ  έχει γίνει δέκτης καταγγελιών με τις οποίες συμβεβλημένοι γιατροί απαιτούν  από τους ασφαλισμένους χρηματική αμοιβή ή τους απαξιώνουν με την συμπεριφορά τους  χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά. Στο έγγραφο σας δεν αναφέρεται επίσης ότι πλην της Ιατρικής επισκέψεως στις εργαστηριακές πράξεις ο ασφαλισμένος συμμετέχει με 15% και απλά αναφέρεστε αόριστα στους όρους της συμβάσεως.                                                                                                                               
Η  Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος απορρίπτει το ανωτέρω έγγραφο σας ως απαράδεκτο και σας καλεί άμεσα να το ανακαλέσετε.

Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε τα κάτωθι:

Α) Οι Ιατρικοί Σύλλογοι και φορείς έχουν ζητήσει επανειλημμένα να τους στείλετε καταστάσεις Ιατρών που έχουν αντισυμβατική συμπεριφορά πλην όμως αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί. Το να καταγγέλλετε αορίστως τους Ιατρούς δημιουργείται μόνο εντυπώσεις που θίγουν το Ιατρικό σώμα.

Β) Καταγγέλλετε αορίστως Ιατρούς χωρίς προσκόμιση στοιχείων όταν ο ΕΟΠΥΥ παρανομεί καταργώντας τον πρόσφατα ψηφισμένο ΕΚΠΥ όπου ορίζεται σαφώς ότι οι Ιατροί θα αμοίβονται εντός 45 ημερών από την κατάθεση της δαπάνης το 90% του αιτούμενου ποσού. Θα σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι Ιατροί και εργαστήρια έχουν να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ δαπάνες από τον Απρίλιο του 2012 ενώ μεγάλο μέρος τους δεν έχουν πληρωθεί ούτε τους πρώτους 3 μήνες του 2012.

Γ) Βάσει νόμου ο ΕΟΠΥΥ είναι διάδοχος των υποχρεώσεων των ταμείων που υπάγονται σε αυτόν. Τα ταμεία αυτά οφείλουν στους Ιατρούς αμοιβές τους από 2ετίας και ο ΕΟΠΥΥ ως διάδοχος τους είναι υπόλογος  σε όλους τους Ιατρούς για την εξόφληση των οφειλομένων.

Δ) Επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματος για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου